Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016

ΧΑΠ: Μελέτη επιβεβαιώνει την υπεροχή ινδακατερόλης/ γλυκοπυρρονίου έναντι σαλμετερόλης/ φλουτικαζόνης

Τι έδειξε η μελέτη FLAME για τις εκβάσεις σχετικά με τις παροξύνσεις, την πνευμονική λειτουργία και την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Το κάπνισμα και οι λοιμώξεις από ιούς μειώνουν την αποτελεσματικότητα φαρμάκου για τη ΧΑΠ

Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας μειώνεται λόγω της έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου και σε λοίμωξη από τον ιό της γρίπης Α.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016

Φαρμακοποιοί και πολίτες έδωσαν δυναμικό ‘’παρών’’ στην 3η επαγγελματική ημερίδα του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

Πολίτες από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο χώρο διεξαγωγής της ημερίδας προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα χρόνιων παθήσεων όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ο σακχαρώδης διαβήτης και η αρτηριακή υπέρταση.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Η μουσικοθεραπεία ωφελεί ασθενείς με χρόνιες αναπνευστικές νόσους

Νέα έρευνα έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αποκατάστασης ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και άλλες αναπνευστικές νόσους.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για τη ΧΑΠ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας. ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε χαμηλότερη τιμή.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα ‘’παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ στο σπίτι’’

Πρόκειται για συνεργασία της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015

Καινοτόμες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία της ΧΑΠ

Οι εξελίξεις στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια παρουσιάστηκαν στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα ''Η σύγχρονη προσέγγιση της θεραπείας της ΧΑΠ.''

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Η περπατούρα ενηλίκων βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην ΧΑΠ

Ο τροχήλατος περιπατητήρας, γνωστός και ως περπατούρα ενηλίκων, μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια να βαδίζουν πιο εύκολα και για περισσότερη ώρα εκτός σπιτιού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, αναφέρει μια μικρή έρευνα στην Ολλανδία.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015

‘’Αναπνέω’: Ενημέρωση για τη ΧΑΠ στο RunGreece Ηράκλειο και στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Μέσω ειδικού εντύπου σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ενημερώθηκαν πάνω από 450 άτομα για τα συμπτώματα και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η διαδρομή της εκστρατείας ''ΑΝΑΠΝΕΩ'' για το 2014

Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.