Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η χημειοθεραπεία στα παιδιά μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στη μνήμη

Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, οι επιζώντες από τον καρκίνο είχαν πιο φτωχή νοητική ευλυγισία και βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ανοσοθεραπεία: Καινοτόμος αγωγή για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα

Mελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς εμφανίζουν καλύτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου αλλά και σημαντικά αυξημένη συνολική επιβίωση έναντι της χημειοθεραπείας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ειδικές κάσκες σταματούν την αλωπεκία της χημειοθεραπείας

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που φορούν πριν από τη χημειοθεραπεία ειδικές κάσκες οι οποίες ψύχουν το δέρμα του κεφαλιού τους, μπορεί να αποφύγουν την αλωπεκία, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017

Έγκριση φαρμάκου για μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το pembrolizumab μείωσε κατά 50% τον κίνδυνο εξέλιξης της νόσου σε σχέση με την χημειοθεραπεία

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Ο FDA αποφάσισε την κατά προτεραιότητα εξέταση του θεραπευτικού συνδυασμού του pembrolizumab με χημειοθεραπεία ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με μεταστατικό ή προχωρημένο μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Νέα εξέταση αίματος μπορεί να βελτιώσει την αγωγή σε ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών

Η εξέταση που ανέπτυξαν επιστήμονες του University of Cambridge μπορεί να προβλέψει πώς θα ανταποκριθούν στη χημειοθεραπεία ασθενείς με καρκίνο στις ωοθήκες.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Η κατάθλιψη περιορίζει την ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Νέα έρευνα αναφέρει ότι χαμηλά επίπεδα συγκεκριμένης πρωτεΐνης στο αίμα μειώνουν την ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία και καθιστούν τους ασθενείς λιγότερο ανεκτικούς στις παρενέργειες.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Η καρδιακή βλάβη λόγω χημειοθεραπείας είναι χειρότερη στον διαβήτη

Η καρδιοτοξικότητα που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία είναι χειρότερη σε ασθενείς με καρκίνο που επίσης έχουν διαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Προϋποθέσεις, ενδείξεις και κριτήρια εφαρμογής της Ενδοπεριτοναϊκής Υπέρθερμης Χημειοθεραπείας

Επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και να αναγνωρίζονται. Είμαστε το πρώτο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζει με ακρίβεια τις προϋποθέσεις, τις ενδείξεις και τα κριτήρια εφαρμογής της Ενδοπεριτοναϊκής Υπέρθερμης Χημειοθεραπείας (HIPEC).

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016

Γενετικές εξετάσεις για τον εντοπισμό του κινδύνου φλεβικής θρομβοεμβολής σε ασθενείς με καρκίνο στο μαστό

Η φλεβική θρομβοεμβολή είναι σοβαρή και πιθανόν μοιραία επιπλοκή, που μπορεί να συμβεί κατά την αγωγή για τον καρκίνο, ιδιαίτερα τη χημειοθεραπεία.