Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Καρκίνος στο πάγκρεας: Εμφυτεύσιμη συσκευή θα χορηγεί τοπικά τα φάρμακα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέθοδος ήταν μέχρι 12 φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με την ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016

“Λαϊκό”: Χωρίς χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή έφτασαν στο νοσοκομείο οι αναγκαίες ποσότητες των φαρμάκων, ώστε να πραγματοποιούνται στο εξής ομαλά οι χημειοθεραπείες.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Καρκίνος πνεύμονα: Το pembrolizumab βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία

Αποτελέσματα μελέτης σε ασθενείς με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, των οποίων οι όγκοι επιδεικνύουν έκφραση του PD-L1 μεγαλύτερο ή ίσο του 1%.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τον 1ο ανοσο-ογκολογικό παράγοντα για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η έγκριση δόθηκε με βάση τη μελέτη Checkmate -017, που κατέδειξε ότι το nivolumab σχεδόν διπλασίασε τη συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, στον ένα χρόνο έναντι της χημειοθεραπείας.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Καρκίνος στο μαστό: Η χημειοθεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς άνω των 80 ετών

Oι πιθανότητες επιβίωσης λόγω χημειοθεραπείας είναι σημαντικά χαμηλότερες σε γυναίκες άνω των 80 ετών που πάσχουν από καρκίνο στο μαστό, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015

Συνδυασμένη θεραπεία για τον προχωρημένο καρκίνο προστάτη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η χημειοθεραπεία στην έναρξη της ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να παρατείνει τη ζωή ανδρών με προχωρημένες μορφές της νόσου.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015

Η συνδυασμένη θεραπεία ίσως είναι πιο αποτελεσματική ενάντια στον καρκίνο των ωοθηκών

Ο υψηλής διαφοροποίησης (high-grade) ορώδης καρκίνος των ωοθηκών συχνά ανταποκρίνεται καλά στην χημειοθεραπεία με καρβοπλατίνη, αλλά το γιατί επανέρχεται τόσο συχνά μετά τη θεραπεία είναι ένα ιατρικό μυστήριο.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η παρηγορητική χημειοθεραπεία επιδεινώνει την ποιότητα ζωής

Μελέτες δείχνουν αρνητικά αποτελέσματα μετά την χημειοθεραπεία στα τελευταία στάδια ζωής. Δεν επιβεβαιώνεται κάποια βελτίωση συγκριτικά με τους ασθενείς που δεν έχουν υποβληθεί σε αυτήν.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Το σχέδιο TRANSBIG για τον καρκίνο του μαστού

H γονιδιωματική ανάλυση της δοκιμής MINDACT βοηθά τους γιατρούς να αποφασίζουν για το αν μια ασθενής μπορεί να αποφύγει τη χημειοθεραπεία μετά τη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού.