Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 11:23

Εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Ανακοινώθηκε ότι η Φάση ΙΙΙ δοκιμή AURA3 πέτυχε το πρωτεύον τελικό σημείο της, καταδεικνύοντας υπεροχή ως προς την ελεύθερη προόδου νόσου επιβίωση (PFS) συγκριτικά με το καθιερωμένο διπλό σχήμα χημειοθεραπείας με βάση την πλατίνα.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 15:48

Οι άνδρες στην Αγγλία θα έχουν πριν από την χημειοθεραπεία πρόσβαση στο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Αριστεία στην Υγεία και την Περίθαλψη (NICE) συνέστησε τελικά την χρήση της οξικής αμπιρατερόνης πριν από την χημειοθεραπεία για την θεραπευτική αντιμετώπιση του μεταστατικού υποτροπιάζοντος μετά την ορμονοθεραπεία καρκίνου του προστάτη (mCRPC).

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, 19:20

Γλοιοβλάστωμα: Νέα συσκευή ενισχύει τη χημειοθεραπεία

Ερευνητές του Pitie-Salpetriere Hospital, στο Παρίσι, και από άλλα ινστιτούτα, δοκίμασαν την πειραματική συσκευή σε 15 ασθενείς με υποτροπιάζον γλοιοβλάστωμα.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, 18:08

Καρκίνος στο πάγκρεας: Εμφυτεύσιμη συσκευή θα χορηγεί τοπικά τα φάρμακα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέθοδος ήταν μέχρι 12 φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με την ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016, 14:56

“Λαϊκό”: Χωρίς χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή έφτασαν στο νοσοκομείο οι αναγκαίες ποσότητες των φαρμάκων, ώστε να πραγματοποιούνται στο εξής ομαλά οι χημειοθεραπείες.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016, 16:04

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015, 20:23

Καρκίνος πνεύμονα: Το pembrolizumab βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία

Αποτελέσματα μελέτης σε ασθενείς με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, των οποίων οι όγκοι επιδεικνύουν έκφραση του PD-L1 μεγαλύτερο ή ίσο του 1%.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, 18:03

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τον 1ο ανοσο-ογκολογικό παράγοντα για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η έγκριση δόθηκε με βάση τη μελέτη Checkmate -017, που κατέδειξε ότι το nivolumab σχεδόν διπλασίασε τη συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, στον ένα χρόνο έναντι της χημειοθεραπείας.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 19:53

Καρκίνος στο μαστό: Η χημειοθεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς άνω των 80 ετών

Oι πιθανότητες επιβίωσης λόγω χημειοθεραπείας είναι σημαντικά χαμηλότερες σε γυναίκες άνω των 80 ετών που πάσχουν από καρκίνο στο μαστό, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015, 14:30

Συνδυασμένη θεραπεία για τον προχωρημένο καρκίνο προστάτη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η χημειοθεραπεία στην έναρξη της ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να παρατείνει τη ζωή ανδρών με προχωρημένες μορφές της νόσου.