Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Άνθρωποι με ψύχωση έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

Νέα έρευνα συνδέει την ψύχωση με αυξημένο κίνδυνο ύπαρξης παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Εξέταση αίματος για τον εντοπισμό της ψύχωσης

Εξέταση αίματος που χρησιμοποιήθηκε σε ψυχικά ασθενείς οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα που θεωρήθηκαν δείκτες ψύχωσης, εντόπισε όσους αργότερα εμφάνισαν ψύχωση.

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Οι συχνοί εφιάλτες στα παιδιά συνδέονται με μελλοντικό κίνδυνο ψύχωσης

Παιδιά που ανέφεραν συχνούς εφιάλτες στην ηλικία των 12 ετών είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες για ψυχωσικές εμπειρίες στην εφηβεία, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά λόγω αλλαγής σχολείου

Σε έρευνα, παιδιά που άλλαξαν περισσότερες από 3 φορές σχολείο είχαν περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τους συμμαθητές τους να εμφανίσουν συμπτώματα ψύχωσης.

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011

Ανάλυση μαγνητικής τομογραφίας βοηθά στην πρόγνωση της εξέλιξης της ψύχωσης

Ανάλυση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή των απεικονιστικών εξετάσεων εγκεφάλου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να προβλεφθεί πόσο σοβαρή ή μακροχρόνια θα είναι η ψυχωσική νόσος ενός ασθενούς.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίων προστατεύουν από την ψύχωση

Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να προφυλάξει από την ψυχική νόσο όσους κινδυνεύουν περισσότερο από αυτήν, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη συνδέεται με ψύχωση στα παιδιά

Οι έγκυες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτουν τα παιδιά τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση συμπτωμάτων ψύχωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

'Eρευνα αποκαλύπτει σχέση ψύχωσης και δημιουργικότητας

Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα μεγάλων καλλιτεχνών που συμπεριφέρονταν με πολύ περίεργο τρόπο. Ήταν οι καλλιτέχνες αυτοί απλά ψυχασθενείς ή ιδιοφυίες;

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008

Η κάνναβη συνδέεται με ψύχωση σε νεαρή ηλικία

Ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν ισχυρή και ανεξάρτητη σχέση μεταξύ της χρήσης κάνναβης και της εμφάνισης ψύχωσης σε νεαρή ηλικία.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Σεμινάριο ψυχολογίας στο ΨΝΘ

Κλινικό σεμινάριο παρουσίασης ασθενούς, με θέμα ‘Εμπειρίες του σώματος στην ψύχωση’ πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από 10 π.μ έως 1 μ.μ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση θα γίνει από την Monique Kusnierek.