Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Νέα δεδομένα για την ψωρίαση

H σεκουκινουμάμπη φάνηκε πως επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα κάθαρσης του δέρματος που διαρκεί, στους ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας σε διάστημα έως και 4 ετών θεραπείας.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

‘’Αποκαλύψτε το δέρμα σας’’

Την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε πάνω από 1.700 άτομα για τα δερματικά μη- μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση σε ειδικό περίπτερο της εκστρατείας στον πεζόδρομο της Ερμού.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016

Νέα δεδομένα στη θεραπεία της ψωρίασης

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στη Βιέννη.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση φωτογραφίας ''Αποκαλύψτε το Δέρμα σας''

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση 'ΚΑΛΥΨΩ' στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού για την ψωρίαση θα υλοποιήσει μία σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Ψωρίαση και τη Κνίδωση.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Διακρίσεις και περιφρόνηση υφίστανται τα άτομα με ψωρίαση

Περισσότερα από 8.300 άτομα από 31 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα, την πρώτη του είδους της, που εστιάζει στην αντίληψη του καθαρού δέρματος για την ψωρίαση.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Νέα Ηλεκτρονική Εφαρμογή “MyPso” για όλους τους ασθενείς με ψωρίαση

Σχεδιασμένη για όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση είναι μία εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ εφαρμογή, η οποία διαθέτει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ''Ψωρίαση εφ’ όλης της Ύλης''

Την εκδήλωση πραγματοποιεί ο σύλλογος ''Επιδέρμια'' στο πλαίσιο των δράσεών του για την πληροφόρηση των ασθενών, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη νόσο.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016

Νέα παγκόσμια συνεργασία της AbbVie στον τομέα της ανοσολογίας

Ανακοινώθηκε η συνεργασία AbbVie και Boehringer Ingelheim για την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά μιας νέας ερευνητικής βιολογικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Η ψωρίαση συνδέεται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2

Δανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 είχαν πάνω από 50% περισσότερες πιθανότητες να έχουν ψωρίαση σε σύγκριση με ανθρώπους χωρίς διαβήτη.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Ανακαλύφθηκε πηγή της φλεγμονής στην ψωρίαση

Ερευνητές αναφέρουν σε νέα έρευνα ότι φαρμακευτική αγωγή για την ανάσχεση της πρωτεΐνης MALT1 εμπόδισε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί τη φλεγμονή στην ψωρίαση.