Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Γονιδιακή θεραπεία. Νέοι δρόμοι στην αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας

Δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής υπόσχονται οι επαναστατικές εξελίξεις της επιστήμης για τα βρέφη που γεννιούνται με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA), μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή γενετική, νευρομυϊκή ασθένεια, που οδηγεί προοδευτικά σε παράλυση και -στην πιο σοβαρή μορφή της- σε θάνατο.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Πώς πρέπει να είναι το νέο ΕΣΥ

Πρέπει να εκπληρώσουμε τέσσερις βασικές προϋποθέσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι επενδύσεις θα πιάνουν πραγματικά τόπο, σημειώνει ο Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD Ελλάδας.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η αγορά φαρμάκου ζητά αλλαγές

Τον κίνδυνο να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα υγείας, επισημαίνουν εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς φαρμάκου. Καθώς η χώρα αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, σημειώνουν, ορισμένες στοχευμένες αλλαγές στο υπάρχον πλαίσιο μπορούν αφενός να αναβαθμίσουν όλο το σύστημα υγείας, αφετέρου να κάνουν πιο αποδοτικό τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ποιότητα και ασφάλεια με την κορυφαία διεθνή σφραγίδα

Η διεθνής διαπίστευση Joint Commission International (JCI) που έλαβε πρόσφατα το «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» και αποτελεί την εγκυρότερη σφραγίδα ποιότητας για νοσοκομεία παγκοσμίως, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη λειτουργία του, επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του νοσηλευτικού κέντρου κ. Θέμος Χαραμής. Με όπλο αυτή τη διαπίστευση, προωθείται με ταχύτερους ρυθμούς η ενίσχυση του νοσοκομείου με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ προαναγγέλλεται άνοιγμα του «Ερρίκος Ντυνάν» και στον ιατρικό τουρισμό.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ηλίας Μόσιαλος: Πώς θα γίνουν πραγματικά αποδοτικές οι υπηρεσίες υγείας

Η ποσότητα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ποιότητα - γι’ αυτό και το σύστημα υγείας χρειάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι απλώς περισσότερες δαπάνες.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Τεκμηρίωση και ορθολογισμός: προϋποθέσεις για ένα «Νέο ΕΣΥ»

Οι κατά κεφαλήν δαπάνες υγείας στην Ελλάδα είναι περίπου 45% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Σαφώς η αύξηση χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αναγκαία, αλλά η τυφλή χρηματοδότηση είναι παγίδα.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Επτά αναγκαίοι κανόνες για την επόμενη μέρα

Απέχουμε αρκετά ακόμα από την επίτευξη υψηλού ποσοστού ανοσίας στον πληθυσμό από τον νέο κορωνοϊό, γι’ αυτό και η έλευση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Για τον λόγο αυτό, η σημαντικότερη άμυνά μας είναι η ευλαβική τήρηση συγκεκριμένων μέτρων.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η ELPEN δίπλα στους ασθενείς και στην ελληνική κοινωνία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ενεργό δράση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ευελπιστώντας στη νικηφόρα έκβαση του αγώνα ενάντια στον Covid-19, η ELPEN συνεχίζει να στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον Έλληνα ασθενή και στην ελληνική κοινωνία για όσο ακόμα χρειαστεί.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Κλειδί η πείρα του προσωπικού και η ετοιμότητά μας

Η (κατά γενική ομολογία) επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, έχει αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη: πεπειραμένους ιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και ένα προετοιμασμένο σύστημα υγείας. Αυτά τα δύο είναι και η μεγάλη γραμμή άμυνας σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της νόσου.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

EU4Health: Η απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία

Η Covid-19 άλλαξε καταλυτικά τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία, αλλά και τις πιθανές μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα αυτό. Το νέο αυτοτελές χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ήδη παρουσιάστηκε, δεν αντιμετωπίζει μόνο τις άμεσες ανάγκες, αλλά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συνολικά για τον τομέα της υγείας σε όλη την Ευρώπη.