Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:10

Η εμπειρία της πανδημίας ισχυρή παρακαταθήκη για τη μετεξέλιξη του ΕΚΑΒ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει με επιτυχία) μια τόσο κρίσιμη και μακροχρόνια επιχειρησιακή συνθήκη υψηλών απαιτήσεων στον συντονισμό και στη διαχείριση των δυνάμεών του, εν μέσω πλήθους νέων αναγκών. Όμως, η πανδημία οδήγησε και σε μια νέα στρατηγική για τον μετασχηματισμό του σε μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη υπηρεσία.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:09

Οι γιατροί σταθερά στο πλευρό της πολιτείας

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είχαν ενεργό ρόλο, τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο και στην ενημέρωση του κοινού.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:08

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις

Το ισχυρό τείχος ανοσίας, με ποσοστό εμβολιασμού άνω του 80% για τον γενικό πληθυσμό, θα αποδειχθεί το ισχυρότερο όπλο μας στη μάχη κατά των μεταλλάξεων της Covid-19.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:07

Εμβολιασμοί: η υποχρέωση ως προϋπόθεση επιτυχίας

Στην Ελλάδα δεν έχουμε επιτύχει ακόμα τα απαιτούμενα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, με κύριες αιτίες το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις θεωρίες του, αλλά και την επιφυλακτικότητα όσων δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς. Στο θέμα αυτό, οι δραστικές κινήσεις από την πολιτεία κρίνονται αναγκαίες.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:06

Πώς θα επιτευχθεί το ψηφιακό άλμα στην υγεία

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας δεν είναι ακόμα μια οργανωσιακή επιλογή, αλλά μια απόλυτη, σύγχρονη αναγκαιότητα. Ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικότατα έργα, όμως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με μεθοδικές πολιτικές.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:05

Το φαρμακείο του αύριο

Η πανδημία ανέδειξε, μεταξύ άλλων, και τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών. Η πείρα που αποκτήθηκε δείχνει τον δρόμο για τον μετασχηματισμό και τη μετάβαση σε ένα πραγματικά σύγχρονο φαρμακείο.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:04

Οι Σύλλογοι Ασθενών ζητούν λύσεις και σχέδιο

Οι πάσχοντες από χρόνια ή σπάνια νοσήματα γνώριζαν ήδη πριν από την πανδημία τι σημαίνει αυξημένα μέτρα προφύλαξης, ειδικές εξετάσεις, συστηματικός ιατρικός έλεγχος. Όμως, η ένταση και η διάρκεια της πανδημίας ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την απαιτητική καθημερινότητά τους, δημιούργησε νέες ανάγκες και τους έδειξε ποιον δρόμο πρέπει να βαδίσουν (όπως και το σύστημα υγείας) για να έχουν την ιατρική μέριμνα και τις υπηρεσίες που θα τους διασφαλίζουν ποιότητα ζωής.