Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις της Heineken το πρώτο εξάμηνοΗ ολλανδική ζυθοποιία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,33 δισ. ευρώ για το εξάμηνο, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022
Διερεύνηση του καταναλωτικού δυναμικού των φυτικών εναλλακτικών λύσεωνΗ αξία της αγοράς θα ξεπεράσει σε αξία τα 161 δισ. δολ. μέχρι και το 2030
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022
Μελέτη καταναλωτών για τη διατροφική επισήμανση στις συσκευασίες τροφίμων (FoPNL)Οι Έλληνες καταναλωτές επέλεξαν ένα αξιολογικό σύστημα που χρησιμοποιεί χρώματα, εστιασμένο στην περιεκτικότητα συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών.
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022
Μπορεί η συχνή κατανάλωση φρούτων να προστατεύει από την κατάθλιψη;Tο πόσο συχνά καταναλώνει κάποιος φρούτα είναι πιο σημαντικό για την ψυχική του υγεία από τη συνολική ποσότητα που καταναλώνει σε μια εβδομάδα.
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022
Νέα στοιχεία για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν trans λιπαράΜελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022
Νίκη για την ελληνική φέτα- έχασε τη μάχη η ΔανίαΗ Δανία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την ονομασία «φέτα» ούτε για τυριά που εξάγει εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεσμευτική απόφαση από Ευρωδικαστήριο.
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022
ΙΟΒΕ: Μπροστά σε νέες προκλήσεις ο κλάδος των αλκοολούχων ποτώνΕκτός από την υψηλή φορολογική επιβάρυνση, οι προκλήσεις σχετίζονται με το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, καθώς η πανδημία, το ενεργειακό κόστος και ο υψηλός πληθωρισμός έχουν ισχυροποιήσει τις αβεβαιότητες στην οικονομία.
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022
Πρώτη φορά πιστοποίηση γάλακτος από ελληνικές κατσίκεςΣτόχος η ανάγνωση του γονιδιώματος έξι ελληνικών φυλών αιγών για την παραγωγή αντίστοιχα πιστοποιημένων προϊόντων. Ήδη πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων από 19 εκτροφές σε 327 ζώα.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022
Περισσότερο αλάτι στο φαγητό, λιγότερα χρόνια ζωήςΗ έρευνα έδειξε ότι όσοι πάντα αλάτιζαν το φαγητό στο τραπέζι ήταν κατά 28% πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από αυτούς που το έκαναν σπάνια.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022
ΟΗΕ: Ο παγκόσμιος αριθμός ανθρώπων που πεινούν ανήλθε σε 828 εκατομμύρια το 2021Οι αριθμοί δίνουν μια ζοφερή εικόνα.