Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Η μπύρα lager ωφελεί την εντερική υγεία των αντρών

Καθημερινή κατανάλωση μπύρας οδήγησε σε μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων στο εντερικό μικροβίωμα.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Πώς τα γονίδια επηρεάζουν τις επιλογές τροφίμων και τη διατροφή

Τα προκαταρκτικά ευρήματα έρευνας δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με τη γεύση θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στις επιλογές τροφίμων, επηρεάζοντας δυνητικά την καρδιομεταβολική υγεία.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022

Σε ποιες γειτονιές ξεπέρασε τα €4 το σουβλάκι- πού θα βρείτε τα φθηνότερα

Η μέση τιμή ανέβηκε από €2,5 το 2021, σε €3,5 τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν ακόμη και τα 4€ ή και €5. Ερευνα Pricefox.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Πώς η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις χρόνιες ασθένειες

Στην Ευρώπη οι χρόνιες παθήσεις ευθύνονται για το 86% όλων των θανάτων.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

Έρευνα: Το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη

Tα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι άντρες που κατανάλωναν 430 γρ. γαλακτοκομικών την  ημέρα είχαν 25% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στον προστάτη έναντι αντρών που κατανάλωναν μόνο 20.2 γρ. την ημέρα.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

'Ερευνα συνδέει τη μεγάλη κατανάλωση ψαριών με αυξημένο κίνδυνο μελανώματος

Σε σύγκριση με όσους έτρωγαν κατά μέσον όρο καθημερινά 3,2 γρ. ψάρι, ο κίνδυνος μελανώματος ήταν 22% υψηλότερος σε όσους κατανάλωναν καθημερινά 42,8 γρ.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

Κατανάλωση καφέ: ''Μουσειακό είδος'' ο φραπέ- όλοι πίνουν φρέντο

Οι Έλληνες έχουν ταλέντο στον καφέ, εκτιμά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. Νέες καταναλωτικές συνήθειες, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, ο δυναμισμός της αγοράς, και η σταθερά: Η ελληνική συνήθεια να πίνουμε καφέ με τις ώρες...

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022

7η Ιουνίου 2022 - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Το φετινό θέμα της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) είναι «Ασφαλέστερα τρόφιμα, καλύτερη υγεία».

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022

Ο καφές συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Kidney International Reports, δείχνουν ότι όσοι έπιναν οποιαδήποτε ποσότητα καφέ καθημερινά είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο για οξεία νεφρική βλάβη.