Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Η βαριατρική εγχείρηση περιορίζει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η βαριατρική εγχείρηση και άλλες αγωγές που προκαλούν σημαντική απώλεια βάρους μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε παχύσαρκους ασθενείς.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

Έρευνα: Η παράλειψη του βραδινού γεύματος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το να τρώει κάποιος πολύ νωρίς το βραδινό του γεύμα ή ακόμα και να το παραλείπει ενδεχομένως έχει οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Όσοι χάνουν κιλά αποκτούν μεγαλύτερη όρεξη

H απώλεια βάρους βάζει τον οργανισμό σε ένα είδος κατάστασης μάχης και οδηγεί σε ισχυρή αύξηση της όρεξης, ωθώντας τους ανθρώπους να καταναλώνουν επιπλέον 100 θερμίδες για κάθε χαμένο κιλό.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016

Μεσογειακή διατροφή και απώλεια βάρους

Σε νέα έρευνα, η μεγαλύτερη απώλεια κιλών φάνηκε με μεσογειακή διατροφή που περιείχε ελαιόλαδο σε σύγκριση με διατροφή που περιείχε χαμηλά λιπαρά.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016

Έρευνα: Η παλαιολιθική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών νόσων

Η συγκεκριμένη διατροφή συνδέεται με απώλεια βάρους, καλύτερη κυκλοφορία λιπαρών οξέων και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Τα όσπρια βοηθούν στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση μιας μερίδας οσπρίων ημερησίως μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει σε μέτρια απώλεια βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Η απώλεια 5% του σωματικού βάρους προσφέρει μεγάλα οφέλη

Έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που χάνουν ακόμα και μικρό ποσοστό του σωματικού τους βάρους έχουν σημαντικές αλλαγές που μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Λίγα καρύδια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Έρευνα ανακάλυψε ότι η διατροφή που περιέχει ακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στα καρύδια και στο ελαιόλαδο, έχει παρόμοια επίδραση στην απώλεια βάρους με τη διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Το κλειδί για την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας

Επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ''εξαντλητική'' διατροφή με χαμηλές θερμίδες και πολλές πρωτεΐνες σε συνδυασμό με άσκηση για 6 ημέρες την εβδομάδα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Βοηθά η μείωση του στρες στην απώλεια βάρους;

Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε κύτταρα και σε ποντικούς, ερευνητές του University of Florida ανακάλυψαν ότι το χρόνιο στρες προκαλεί παραγωγή της πρωτεΐνης βητατροφίνη, που καταστέλλει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στο κάψιμο λίπους.