Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Η υψηλή αρτηριακή πίεση στην εγκυμοσύνη μπορεί να επανεμφανιστεί μελλοντικά

Γυναίκες οι οποίες εμφάνισαν κατά τη διάρκεια της κύησης αυξημένη αρτηριακή πίεση έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το πρόβλημα μελλοντικά.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αμινοξέα μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά με τη διακοπή του καπνίσματος ή την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές από το University of East Anglia.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Ο έντονος πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ο δυνατός πονοκέφαλος κατά την κύηση μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών σε γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015

Τα ψάρια στα ενυδρεία μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Οι άνθρωποι που περνάνε αρκετή ώρα παρατηρώντας τα ψάρια που κολυμπούν στα ενυδρεία βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό παλμό τους δείχνει νέα έρευνα.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Η υψηλή αρτηριακή πίεση στους νέους μπορεί να προκαλέσει καρδιακή βλάβη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υψηλή φυσιολογική πίεση αρχίζει να στρώνει το δρόμο στην καρδιακή βλάβη σε ανθρώπους ακόμα και 20 ετών και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη λειτουργία του καρδιακού μυός ακόμα και σε 25 χρόνια.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015

Ένα φλιτζάνι βατόμουρα καθημερινά μειώνει την αρτηριακή πίεση

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξέλιξη της προϋπέρτασης σε υπέρταση.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Τα λαχανικά καλύτερα έναντι των φαρμάκων στην αντιμετώπιση του διαβήτη 2

Νέα ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή με βάση τα λαχανικά βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο του διαβήτη, την αρτηριακή πίεση, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

6 δευτερόλεπτα άσκησης μεταμορφώνουν την υγεία

Ηλικιωμένοι που ασκήθηκαν με υψηλής έντασης άσκηση για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση κατά 9%, αύξησαν την ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου στους μυς και θεώρησαν ευκολότερες καθημερινές δραστηριότητες.

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014

Μπορεί οι παχύσαρκοι να είναι υγιείς;

Δεν είναι όλοι οι παχύσαρκοι μη υγιής. Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι ερευνητές, οι οποίοι παρατήρησαν ότι ένα μικρό ποσοστό υπέρβαρων ατόμων έχουν φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αρτηριακή πίεση, και επομένως είναι 'υγιή παχύσαρκα άτομα'.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με υπέρταση

Οι ερευνητές συνιστούν νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.