Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Καινοτομία και συνεργασία δημιουργούν υπεραξία για τη δημόσια υγεία

Η πανδημία ανέδειξε τους κύριους άξονες που μπορούν να αναβαθμίσουν θεαματικά το σύστημα υγείας στη χώρα μας. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η ευκαιρία κρίνεται μοναδική.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Εναλλακτικά όπλα στον πόλεμο με το τσιγάρο

Το κόστος του καπνίσματος σε ανθρώπινες ζωές είναι βαρύτατο κάθε χρόνο και οι αρχές σε όλο τον κόσμο πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διακοπή του.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Αδιαπραγμάτευτες αξίες για προσφορά στον άνθρωπο

Εντιμότητα - δικαιοσύνη - ειλικρίνεια - επιμονή: αυτό είναι το τετράπτυχο που ορίζει κάθε επιχειρηματική απόφαση και δράση της Takeda. Η Takeda Hellas διακρίθηκε για ακόμη μία φορά στα βραβεία Best Workplace.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

ΟΦΕΤ: Κοινωνική προσφορά με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο

Οι κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, παρέλαβαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το κορυφαίο επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ για την "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη".

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Πώς μπορούν να μειωθούν οι ανισότητες στην υγεία

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Pfizer «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο» δείχνει τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατό οι πολίτες κάθε χώρας, οι άνθρωποι όλου του κόσμου, να έχουν ίση και δίκαιη πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπείες.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Νίκησε τον φόβο του στίγματος!

Με σύνθημα #ZeroStigma, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδας όχι μόνο ενημερώνει αλλά και καταπολεμά στην πράξη τον φόβο και τον στιγματισμό που περιβάλλει την εξέταση για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός HIV.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Νέες προκλήσεις και δυνατότητες στη διανομή φαρμάκων

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον κλάδο Υγείας επηρεάζει και τον χώρο της διανομής των φαρμάκων, ο οποίος καλείται να διαδραματίσει πλέον ενισχυμένο ρόλο μεταξύ φαρμακείου και φαρμακοβιομηχανιών.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Ποιο είναι το μέλλον στην Υγεία;

Τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον του συστήματος Υγείας αλλά και της πανδημίας διατυπώνουν τρεις επιστήμονες με υψηλό κύρος και αξιοπιστία. Πρόκειται για τον Γιώργο Παυλάκη, γιατρό - ερευνητή στις ΗΠΑ, τον καθηγητή και πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη και τον καθηγητή και αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Δημήτρη Παρασκευή.