Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Η φλεγμονή εγκεφάλου αιτία αυτισμού;

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι ο αυτισμός σχετίζεται με φλεγμονή στον εγκέφαλο παρέχοντας ελπίδα φωτός για τη θεραπεία της νόσου.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014

Ο αυτισμός συνδέεται με αντρικές ορμόνες

Ορισμένες στεροειδείς ορμόνες παράγονται σε πολύ υψηλότερες ποσότητες στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ο αυτισμός είναι πιο συνήθης στους άντρες.

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Ο αυτισμός ξεκινά πριν τη γέννηση

Νέα έρευνα αυξάνει τις ελπίδες ότι η καλύτερη κατανόηση του εγκεφάλου μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τη ζωή παιδιών με αυτισμό.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Αυτισμός: Προσοχή στα προβλήματα διατροφής

Παιδιά με αυτισμό έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες για εμφάνιση προβλημάτων διατροφής, όπως να τσιμπολογούν ή να έχουν συμπεριφορές ιεροτελεστίας ή υπερβολικά νεύρα κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

'Ερευνα συνδέει τη ρύπανση από τις εξατμίσεις με τον αυτισμό

Η πιθανότητα αυτισμός να συνδέεται με τη ρύπανση από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων αναφέρθηκε από ερευνητές στην Καλιφόρνια.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο με θέμα ‘Αυτισμός: Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές’

‘Αυτισμός: Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές’ είναι το θέμα σεμιναρίου που διοργανώνουν τα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College και ο τομέας Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Αυτισμός: Εγκεφαλικά κύματα προβλέπουν τον κίνδυνο από την ηλικία των 6 μηνών

Η διάγνωση του αυτισμού μπορεί ενδεχομένως να καταστεί δυνατή σε πολύ μικρότερη ηλικία από αυτή που πίστευαν μέχρι τώρα ειδικοί, σύμφωνα με διεθνή ομάδα ερευνητών.

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

Έρευνα: Ο αυτισμός συνδέεται με μεγάλο αριθμό νευρώνων

Νέα έρευνα συνδέει τον αυτισμό με υπερανάπτυξη των κυττάρων στον προμετωπιαίο φλοιό.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Workshop Ειδικών ιατροπαιδαγωγικών επαγγελμάτων

Workshop Ειδικών ιατροπαιδαγωγικών επαγγελμάτων, θα πραγματοποιεί στην Αθήνα, με θέμα Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Αυτισμός