Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021

Αντιμικροβιακός χαλκός και νέος κορωνοϊός

Νέες μελέτες για την ιοκτόνο δράση του Αντιμικροβιακού Χαλκού και την αποτελεσματικότητά του, όσον αφορά τον Κορωνοϊό SARS - CoV -2.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021

Προσαρμογή εμβολιαστικής στρατηγικής έναντι του SARS-CoV-2

Τις επόμενες εβδομάδες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εκδώσει νέες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπισης της λοίμωξης COVID-19 και την περαιτέρω ανάπτυξη εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2.

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021

Μεταλλάξεις διαφυγής του SARS-CoV-2  μπορεί να οδηγούν στην επανεμφάνιση συρροών κρουσμάτων COVID-19

Οι μεταλλάξεις διαφυγής αναδύονται ως αποτέλεσμα της εξελικτικής πίεσης που ασκείται στον ιό και στην προσπάθεια του τελευταίου να επιβιώσει.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021

Πρώτη μοριακή επιδημιολογική μελέτη των στελεχών SARS-CoV-2 στην Ελλάδα

Τα ευρήματα αυτά συνεισφέρουν ουσιαστικά στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021

HΠΑ: Εμβολιασμός και μάσκες έναντι των νέων στελεχών του SARS-CoV-2 αντί για lockdowns;

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει το δρόμο για τον τερματισμό της πανδημίας, παρά τα εμπόδια που μπορεί να θέτουν τα αναδυόμενα στελέχη του SARS-CoV-2.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Ένα ακόμη διαγνωστικό εργαλείο κατά της νόσου COVID-19, από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ποσοτικόςπροσδιορισμός ειδικών IGG αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης της ακίδας (spike S1/S2) του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Η θαψιγαργίνη υποσχόμενη για την αντιμετώπιση της COVID-19

Ερευνα σε αρχικό στάδιο, δείχνει ότι η θαψιγαργίνη, είναι υποσχόμενο αντιικό ευρέος φάσματος, πολύ αποτελεσματικό έναντι του ιού SARS-CoV-2, του RSV και της γρίπης τύπου A.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

H ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζητά σχετική προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2 για ενηλίκους μαθητές με αναπηρία και προσωπικό των ΣΜΕΑΕ

Αίτημα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη συμπερίληψη στον προαιρετικό εμβολιασμό έναντι του ιού SARS-CoV-2 των ενηλίκων μαθητών/τριών με αναπηρία και του προσωπικού των ΣΜΕΑΕ, κατά σχετική προτεραιότητα»   

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

SARS-CoV-2: Πρέπει να εμμένουμε στην απολύμανση των επιφανειών;

Οι περιπτώσεις πολλαπλών κρουσμάτων μετά από μία συνάθροιση συνήθως σε εσωτερικό χώρο, δύσκολα ερμηνεύεται μέσω των μολυσμένων επιφανειών, ενώ ξεκάθαρα καταδεικνύει την αερογενή οδό μετάδοσης.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

Τα αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 της μητέρας μεταφέρονται διαπλακουντιακά στο έμβρυο

Η κατανόηση της δυναμικής της ανοσιακής απάντησης της μητέρας έναντι του SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η μεταφορά αυτών των αντισωμάτων μέσω του πλακούντα αντισώματος μπορούν να βελτιώσουν τη στρατηγική εμβολιασμού των εγκύων.