Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

Η θαψιγαργίνη υποσχόμενη για την αντιμετώπιση της COVID-19

Ερευνα σε αρχικό στάδιο, δείχνει ότι η θαψιγαργίνη, είναι υποσχόμενο αντιικό ευρέος φάσματος, πολύ αποτελεσματικό έναντι του ιού SARS-CoV-2, του RSV και της γρίπης τύπου A.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021

H ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζητά σχετική προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2 για ενηλίκους μαθητές με αναπηρία και προσωπικό των ΣΜΕΑΕ

Αίτημα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη συμπερίληψη στον προαιρετικό εμβολιασμό έναντι του ιού SARS-CoV-2 των ενηλίκων μαθητών/τριών με αναπηρία και του προσωπικού των ΣΜΕΑΕ, κατά σχετική προτεραιότητα»   

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

SARS-CoV-2: Πρέπει να εμμένουμε στην απολύμανση των επιφανειών;

Οι περιπτώσεις πολλαπλών κρουσμάτων μετά από μία συνάθροιση συνήθως σε εσωτερικό χώρο, δύσκολα ερμηνεύεται μέσω των μολυσμένων επιφανειών, ενώ ξεκάθαρα καταδεικνύει την αερογενή οδό μετάδοσης.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021

Τα αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 της μητέρας μεταφέρονται διαπλακουντιακά στο έμβρυο

Η κατανόηση της δυναμικής της ανοσιακής απάντησης της μητέρας έναντι του SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η μεταφορά αυτών των αντισωμάτων μέσω του πλακούντα αντισώματος μπορούν να βελτιώσουν τη στρατηγική εμβολιασμού των εγκύων.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021

Νέα εξέταση από την Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας: Ποσοτικός προσδιορισμός ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S SARS-CoV-2

Παρέχεται και κατ’ οίκον μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

174 τα μεταλλαγμένα στελέχη κορωνοϊού στην Ελλάδα - 108 ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Έχουν ταυτοποιηθεί 173 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Γερμανία: Στους 56.000 συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Robert Koch έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας 2.192.850 αποδεδειγμένες επιμολύνσεις με Sars-CoV-2. Σχέδιο δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Διαφορετικά στελέχη στο πρώτο και το δεύτερο επιδημικό κύμα SARS-CoV-2 στη Βόρεια Ελλάδα

Αποτελέσματα ανάλυσης του γονιδιώματος του ιού

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καρδιαγγειακοί ασθενείς  για τον εμβολιασμό για SARS-CoV-2 

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απαντά, με βάση τα τελευταία διεθνή επιστημονικά δεδομένα, στις πιο συνήθεις ερωτήσεις που έχουν τεθεί από καρδιαγγειακούς ασθενείς.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Τα μυελικά κατασταλτικά κύτταρα στο αίμα συνδέονται με σοβαρή νόσηση από COVID-19

Οι ατομικές διαφορές στο πώς ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα στον ιό SARS-CoV-2 φαίνεται να επηρεάζουν τη σοβαρότητα της νόσου.