Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010

Διαφραγματικός βηματοδότης αντικαθιστά το μηχανικό αναπνευστήρα

Ο διαφραγματικός βηματοδότης, μια νέα συσκευή που δοκιμάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, έρχεται να αντικαταστήσει το μηχανικό αναπνευστήρα.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Εγκεφαλικός βηματοδότης αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του Πάρκινσον

Η επέμβαση στον εγκέφαλο για την αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον είναι περισσότερο αποτελεσματική σε σχέση με τη λήψη φαρμάκων μόνο, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Ασύρματος βηματοδότης δίνει περισσότερη ελευθερία στον ασθενή

Για πρώτη φορά εμφυτεύτηκε σε γυναίκα ασθενή ασύρματος βηματοδότης, ο οποίος επιτρέπει στον γιατρό να παρακολουθεί την υγεία της από μακριά, μέσω διαδικτύου.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Νέου τύπου βηματοδότης επιτρέπει τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας!

Νέα γενιά βηματοδοτών, η οποία πρόσφατα ήρθε στη χώρα μας, επιτρέπει τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας στους ασθενείς στους οποίους εμφυτεύονται, κάτι που ήταν επικίνδυνο να γίνει με τους παλαιότερους.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007

Ασθενείς με βηματοδότη: προσοχή στο Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου

Το Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου εμφανίζεται συχνά σε άτομα με βηματοδότη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Circulation’, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Περίπου δυο στους τρεις ασθενείς με προβλήματα καρδιάς στους οποίους έχει εμφυτευτεί βηματοδότης παρουσιάζουν άπνοια ύπνου που δεν έχει διαγνωστεί. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.