Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008, 13:52

Υγεία: Σε λειτουργία εργαστήριο για βλαστοκύτταρα

Η Stem-Health Hellas αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Τραπεζών Φύλαξης βλαστοκυττάρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008, 17:51

Βλαστοκύτταρα και λέιζερ, αντί by – pass!

Οι καρδιοχειρουργοί μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και ασθενείς με πλήρως αθηρωμένα στεφανιαία αγγεία, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να υποβληθούν σε ‘μπάι πας’.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008, 18:21

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του διαβήτη

Αποτελέσματα πρόσφατων πειραμάτων οδηγούν σε καθοριστικές ενδείξεις ότι τα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη αντιδρώντας στη γλυκόζη, όπως τα βητα κύτταρα στο πάγκρεας.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007, 19:37

Έρευνα: Τα βλαστοκύτταρα ‘επιδιόρθωσαν’ πνεύμονες σε ποντίκια

Βρετανοί ερευνητές εμφύτευσαν με επιτυχία πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν από εμβρυικά βλαστοκύτταρα σε πνεύμονες ποντικού, σε μια προσπάθεια που θεωρείται πως μελλοντικά θα οδηγήσει σε θεραπείες για ανθρώπους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007, 18:58

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του εμφράγματος και της καρδιακής ανεπάρκειας

Ένα κοκτέιλ με θρεπτικά συστατικά βοήθησε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να ενισχυθούν και να διορθώσουν βλάβες της καρδιάς σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007, 12:59

Ιός συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας

Νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι η παχυσαρκία…είναι μεταδοτική σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας κοινός ιός, ο οποίος σε προηγούμενες έρευνες είχε υποδειχτεί ως πιθανή αιτία παχυσαρκίας βρέθηκε σε πειράματα ότι μετατρέπει βλαστοκύτταρα από λιπώδη ιστό σε λιπώδη κύτταρα.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007, 19:20

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Νέα πρωτοποριακή θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με χρήση βλαστοκυττάρων, εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε επιστημονική συνεργασία με το Ισραήλ.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007, 15:33

Aμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν τεχνητές αρτηρίες από βλαστοκύτταρα

Aμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν τεχνητά αιμοφόρα αγγεία, χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από μυς, σε πειράματα με ποντίκια. Η νέα αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να περιορίσει την ανάγκη για νέες πηγές μοσχευμάτων σε ασθενείς με καρδιακά ή νεφρικά προβλήματα.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007, 17:22

Ομφαλοπλακουντιακό αίμα: Η συλλογή του σήμερα μπορεί αύριο να σώζει ζωές!

Η φύλαξη βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του νεογέννητου αποτελεί μια καθιερωμένη πρακτική τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι από το 10 έως 15% των ετήσιων γεννήσεων στην Ελλάδα, φυλάσσονται τα βλαστοκύτταρα από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα των νεογέννητων.