Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Γιόγκα: Αυξάνει χημική ουσία του εγκεφάλου που συνδέεται με την ευεξία

Η ιδιότητα της γιόγκα να μειώνει το άγχος και να ενισχύει την ψυχική διάθεση συνδέεται με την αύξηση συγκεκριμένης χημικής ουσίας στον εγκέφαλο, ανέφεραν ερευνητές.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Γιόγκα για παιδιά στην ΈΚΦΡΑΣΗ’

Ένα δημιουργικό καταφύγιο για το καλοκαίρι, ανοιχτό για όλα τα παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, δημιουργεί η ‘ΕΔΡΑ’ στην Παιδική Πολιτιστική Λέσχη ‘ΕΚΦΡΑΣΗ’ στο Δήμο Ιλίου ως τα μέσα Ιουλίου.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Η γιόγκα βοηθά στον ύπνο και την κούραση των ασθενών με καρκίνο

Επιζήσαντες από καρκίνο μπορεί ενδεχομένως να επιθυμούν να δοκιμάσουν τη γιόγκα για να κοιμούνται καλύτερα και να έχουν περισσότερη ενέργεια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Γιόγκα και τάι τσι για καλύτερη υγεία

Η εικοσάλεπτη καθημερινή αφιέρωση στη γιόγκα ή το τάι τσι οδηγεί σε μειωμένο στρες, αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης και άλλα οφέλη στην υγεία.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

Η γιόγκα ανακουφίζει τον πόνο στη μέση

Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα στη μέση που επιλέγουν τη γιόγκα ξεπερνούν καλύτερα τον πόνο και την κατάθλιψη σε σχέση με ανθρώπους που ακολουθούν τις συμβατικές θεραπείες για πόνο στη μέση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Η γιόγκα φέρνει ηρεμία σε ασθενείς με καρκίνο στο μαστό

Η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη συναισθηματική υγεία ασθενών με καρκίνο στο μαστό, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Φεστιβάλ γιόγκα στην Αθήνα

Φεστιβάλ Γιόγκα, το YOGA LoveFEST--ATHENS πραγματοπειείται στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στην Αθήνα.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Γιόγκα κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση των γυναικών που περνούν στην εμμηνόπαυση και φαίνεται πως οξύνει τις νοητικές τους λειτουργίες, σύμφωνα με ερευνητές από την Ινδία.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008

Τι να προσέξετε πριν αρχίσετε ασκήσεις γιόγκα

Ενώ η γιόγκα είναι ένας σχετικά ασφαλής τρόπος άσκησης, θα πρέπει να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις, ειδικά αν είστε στην αρχή.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008

Η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η γιόγκα προκαλεί αίσθημα ευεξίας σε υγιείς ανθρώπους και μπορεί να αναστρέψει τις κλινικές και βιοχημικές αλλαγές που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών από τη Σουηδία και την Ινδία.