Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 17:08

Ανακάλυψη ομάδας γενετιστών με επικεφαλής τον Στυλιανό Αντωναράκη ανοίγει νέους δρόμους για την κατανόηση του καρκίνου

Ο Καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης και η ομάδα του στο Τμήμα Γενετικής Ιατρικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης εντόπισαν διπλά τεμαχίδια σε κύτταρα γλοιοβλαστώματος με συγκεκριμένα ογκογονίδια.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014, 18:00

‘’Ορφανό’’ φάρμακο από κάνναβη κατά του γλοιοβλαστώματος

Η αμερικανική φαρμακευτική Insys Therapeutics έλαβε έγκριση για χαρακτηρισμό ενός παραγώγου της κάνναβης ως ''ορφανού'' φαρμάκου κατά του γλοιοβλαστώματος.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013, 19:50

Νεώτερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του γλοιοβλαστώματος

Θετικές είναι οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση του γλοιοβλαστώματος, της πιο κοινής και επιθετικής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012, 17:42

'Ερευνα: Το Avastin επιβράδυνε την ανάπτυξη του όγκου στο γλοιοβλάστωμα

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche Holding AG, ανακοίνωσε ότι νέα έρευνα για το αντινεοπλασματικό φάρμακο Avastin, έδειξε ότι παρέτεινε σημαντικά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου σε ανθρώπους με επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 16:25

Υποσχόμενο σε αρχική δοκιμή εμβόλιο για το γλοιοβλάστωμα

Εμβόλιο που παρασκευάστηκε από τα κύτταρα κακοήθους όγκου του εγκεφάλου ασθενών οδήγησε σε σχεδόν 50% βελτίωση στο χρόνο επιβίωσης ασθενών με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007, 14:08

Έρευνα: Το σκόρδο στη μάχη κατά σοβαρής μορφής καρκίνου στον εγκέφαλο

Το σκόρδο μπορεί να εξουδετερώσει κύτταρα που προκαλούν γλοιοβλάστωμα, καρκίνο του εγκεφάλου που συνήθως είναι μοιραίος, ανακάλυψαν ερευνητές από τη Nότια Καρολίνα.