ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Απόψεις - Σχόλια

Προβολή
 • Γ. Πατούλης: Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το 'Πονηρό Μάτι' της Τουρκίας... - 18 Φεβρουαρίου 2013
  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος.
 • Γ. Πατούλης: 'Αν δεν είναι αυτό ανθρωπιστική κρίση, τότε τί είναι;' - 11 Φεβρουαρίου 2013
  Όλοι οι πολιτικοί που σκέφτονται τα "κόστη", θα πρέπει να αναλογιστούν στην πολιτική που ακολουθούν, όχι μόνο πόσο κοστίζει το νοσήλιο, πόσο κοστίζει το φάρμακο, πόσο κοστίζει η Υγεία, αλλά πρωτίστως πόσο θα κοστίσουν οι επιλογές τους σε ανθρώπινες ζωές.. όταν χαθούν κάποιες χιλιάδες...θα είναι ήδη αργά, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης.
 • Τι θα έλεγε για το ΕΣΥ το αυστριακό ‘αδελφάκι’ του ΚΑΤ - 7 Νοεμβρίου 2012
  Τώρα που, για το καλό μας, οι περικοπές των δαπανών υγείας προβάλλουν αγριότερες από ποτέ και το όνειρο για ένα ισχυρό ΕΣΥ δεν αποτελεί παρά μια …κουρεμένη ψευδαίσθηση, θα ήταν ίσως η καταλληλότερη στιγμή να θέσει κανείς κάποια ερωτήματα.
 • Το παιδί και ο γύπας - 16 Οκτωβρίου 2012
  Η αίσθηση ανισότητας και αδικίας στη ζωή και την υγεία.
 • Η Δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στην Ελλάδα - 28 Σεπτεμβρίου 2012
  Η πατρίδα μας διανύει μία από τις πιο δύσκολες εποχές της ιστορίας της. Βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής κρίσης και μοιάζει να έχει καταθέσει τα αναπτυξιακά της όπλα που θα της δώσουν ανάσα ανάκαμψης, ευκαιρίες εργασίας και αισιοδοξία για το μέλλον.
 • Διαχείριση 1,5 δισ. υπερτασικών ασθενών παγκοσμίως - 28 Σεπτεμβρίου 2012
  Το 2000 ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας υπολόγισε πως 1 δισ. άτομα παγκοσμίως είχαν υπέρταση, αλλά ο αριθμός θα αυξηθεί σε 1.56 δισ. το 2025.
 • Φαρμακευτική καινοτομία και βελτίωση της υγείας του πληθυσμού - 13 Σεπτεμβρίου 2012
  Η καινοτομία στον φαρμακευτικό τομέα χαρακτηρίζει την εξέλιξη της ιατρικής γενικότερα και έχει συμβάλει δραστικά στην αύξηση της επιβίωσης του πληθυσμού, στην καλύτερη αντιμετώπιση των νόσων.
 • Κλινικός Καθηγητής - 9 Ιουλίου 2012
  Αρθρο του Νίκου Μαρουδιά, Προέδρου της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ.
 • Ιατρική και οικονομική κρίση: Ο ρόλος των ιατρικών συνεδρίων - 8 Ιουνίου 2012
  Ο ουσιαστικός σκοπός των ιατρικών συνεδρίων, εκ παραδόσεως, είναι η μετάδοση της νέας επιστημονικής γνώσης και η δια βίου επιμόρφωση των γιατρών πάνω στα σύγχρονα κλινικά ή εργαστηριακά δεδομένα. Στην πράξη όμως;
 • Οι Λίβυοι, οι κλινικές και η παρέμβαση Χρυσοχοϊδη - 6 Ιουνίου 2012
  Η μαζική είσοδος ασθενών από την αφρικανική χώρα, σε συνδυασμό με τους συνοδούς τους που διέμεναν σε ξενοδοχεία, απέφεραν υψηλό τζίρο και ανάλογα κέρδη σε εισηγμένες εταιρείες.
 • Λοβέρδος προ και μετά εκλογών; - 24 Απριλίου 2012
  Απορίες προκάλεσε ο σαφής υπαινιγμός που άφησε ο κ. Λοβέρδος, περί παραμονής του στο υπουργείο Υγείας και μετά τις εκλογές.
 • Το δέρμα που κατοικώ - 7 Δεκεμβρίου 2011
  Η πλαστική χειρουργός, Ευγενία Ηλιοπούλου, καταθέτει την άποψή της για την ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, 'Το δέρμα που κατοικώ.'
 • Τι συμβαίνει με το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος; - 15 Νοεμβρίου 2011
  Τη θέση του σχετικά με το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, εξηγεί στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, δρ. Γεώργιος Βουγιούκας – Ιατρός-Ακτινολόγος.
 • Το μεσοπρόθεσμο και το κάπνισμα - 6 Ιουλίου 2011
  'Αρθρο του Καθηγητή Δ. Κρεμαστινού για τον μεσοπρόθεσμο νόμο και το κάπνισμα.
 • Η λειτουργία του ιδιωτικού τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας - 16 Ιουνίου 2011
  'Αρθρο του δρ. Γιώργου Βουγιούκα, ιατρού – ακτινολόγου, προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.
 • Τελικά…Ιατροπωλεία; - 2 Ιουνίου 2011
  Στις 28/11/2005 με αφορμή σχέδιο Π.Δ. που συνετάγη τότε από την τότε πολιτική ηγεσία του Υ.Υ. και Κ.Α. έγραψα ένα άρθρο με τίτλο Ιατρεία ή…ιατροπωλεία. Έξι χρόνια μετά η επικαιρότητα του άρθρου παραμένει αλώβητη.
 • Ζητείται συντονιστής... - 15 Οκτωβρίου 2010
  Το άρθρο αφιερώνεται σε όσους ασθενείς δεν έχουν βρει λύση στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
 • Δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων - 10 Οκτωβρίου 2010
  Παρά τα συνεχή ιατρικά επιτεύγματα σχετικά με τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων, το μεγαλύτερο μέρος του αίματος του πλακούντα εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητο.
 • Μήπως βρέθηκε το ‘γονίδιο της μυωπίας’; Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση μέσα από τη θεωρία των κοινωνικών δικτύων - 28 Σεπτεμβρίου 2010
  Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτελεί πρόσφατη δημοσίευση του ημερήσιου τύπου που αναφέρεται «στην εντόπιση ενός γονιδίου που προκαλεί τη μυωπία» με την επισήμανση πως «η μυωπία θα γιατρεύεται σε λίγα χρόνια με ένα θαυματουργό κολλύριο...».
 • Βγάλτε την Υγεία από την εντατική! - 14 Ιουλίου 2010
  Όχι μία φορά και δύο, αλλά εκατοντάδες φορές το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας είχε «κρούσει τον κώδωνα» προς τους αρμοδίους σχετικά με την ύπαρξη αδιαφάνειας και υπερκοστολογήσεων στις προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού, αλλά αυτοί κώφευαν…
 • Πρόγραμμα επιστροφής οικιακών φαρμάκων - 23 Ιουνίου 2010
  Φαρμακοποιοί, φαρμακευτικοί φορείς, φαρμακευτικές εταιρίες και πολίτες ανακαλύπτουν ότι πλέον δεν είναι αλτρουισμός ή ουτοπία το πρόγραμμα ‘πράσινο φάρμακο – πράσινο περιβάλλον’. Άρθρο του Γ. Κιοσέ στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Η αλήθεια για το φάρμακο σε 3 μέρες - 7 Ιουνίου 2010
  'Αρθρο του κ. Γιώργου Κιοσέ, αντιπρόεδρου του ΙΦΕΤ, στο Iatronet.gr.
 • Θέσεις σχετικά με τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα - 28 Μαΐου 2010
  Είναι γεγονός ότι το 15% των μελλοντικών γονέων αποφασίζει να φυλάξει τα βλαστοκύτταρα των παιδιών του κατά τη γέννηση, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και ότι το ένα τρίτο τουλάχιστον από τους γονείς αυτούς στέλνει τα βλαστοκύτταρα στο εξωτερικό.
 • Λίστα φαρμάκων: είναι η πολύφερνη νύφη; - 20 Μαΐου 2010
  Η λίστα φαρμάκων εμφανίστηκε εδώ και μία δωδεκαετία, ως πανάκεια για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Αμέσως όμως με την εφαρμογή της εμφανίστηκε και το ‘αντίδοτο’.
 • 1997 - 2007: Η εξέλιξη της αγοράς φαρμάκου - 28 Απριλίου 2010
  Χαρακτηριστικό της φαρμακευτικής δαπάνης την δεκαετία 1997 –2007 αποτελεί η διψήφια κατ’ έτος αύξησή της φθάνοντας από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 1997, να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007.
 • Ο φαύλος κύκλος των προβλημάτων στα νοσοκομεία - 21 Μαρτίου 2010
  Ένα επίκαιρο σχόλιο για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, παραθέτει ο προεδρεύων της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας.
 • Φαρμακευτική δαπάνη: θεωρία και πράξη - 8 Φεβρουαρίου 2010
  Την άποψή του για τις φαρμακευτικές δαπάνες καταθέτει στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Βαγιωνάς.
 • Ορθολογισμός δαπάνης φαρμάκων - 2 Φεβρουαρίου 2010
  Τις προτάσεις του για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα, παραθέτει με άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Καραγεωργίου.
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση των πόνων στη μέση - 16 Νοεμβρίου 2009
  Μπορούμε να προλάβουμε και να απαλλαγούμε από τις επίπονες διαδικασίες, εάν προσέξουμε τις καθημερινές μας κινήσεις, ρυθμίσουμε το καθημερινό άγχος, ενδυναμώσουμε κοιλιακούς και ραχιαίους.
 • Διάσταση απόψεων για τα βλαστοκύτταρα - 24 Αυγούστου 2009
  Τη διχογνωμία σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, σχολιάζει με άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας κ. Γεώργιος Κολιάκος.
 • Ποιος παίζει με τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας; - 18 Αυγούστου 2009
  Ίσως πιστεύουν ότι η ραστώνη του Αυγούστου θα συνεχιστεί στο διηνεκές. Ίσως ελπίζουν ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα καταφέρει να απορροφήσει την οργή των γιατρών....
 • Πόσο μας προστατεύουν οι θερμοκάμερες στα αεροδρόμια - 15 Ιουνίου 2009
  Πόσο αναγκαίες είναι οι θερμοκάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια για τον έλεγχο των ταξιδιωτών σχετικά με τη νέα γρίπη και πόσο μας προστατεύουν; 'Αρθρο του Δ. Κρεμαστινού στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Μανώλης Σκουλάκης: Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση - 2 Ιουνίου 2009
  Εικονική πραγματικότητα στο τομέα της Υγείας παρουσίασε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο ογκολογικό νοσοκομείο 'Άγιοι Ανάργυροι', αναφέρει σε άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο κ. Μανώλης Σκουλάκης.
 • Το φακελάκι, πληγή που κακοφόρμισε - 18 Μαΐου 2009
  ‘Προσπάθησα να κάνω αναδρομή στη μνήμη ανασκαλεύοντας αν υπήρξε Υπουργός υγείας που μίλησε ποτέ ευθαρσώς για φακελάκι. Η αναζήτηση έδωσε μηδενικό αποτέλεσμα.'
 • Σε αποσύνθεση το δημόσιο σύστημα περίθαλψης - 7 Μαΐου 2009
  ‘Φακελάκι’, λίστες αναμονής και ταλαιπωρία, αποτελούν τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ. Το ΙΑΤΡΟΝΕΤ παρουσιάζει τις 10 ‘πληγές’ των νοσοκομείων, που αποτελούν και τα βασικά αίτια για την απογοήτευση των ασθενών.
 • 'Αρθρο του Α. Βασιάδη για τις αρχαιρεσίες στον ΠΙΣ - 23 Μαρτίου 2009
  Στην αμφισβήτηση του προεδρείου του ΠΙΣ και τις συνέπειές της για τους Ιατρικούς Συλλόγους αναφέρεται το άρθρο του Αντιπρόεδρου του ΠΙΣ, Αναστάσιου Βασιάδη, στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Υπουργείο Υγείας: Ζητείται ηγεσία πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης… - 11 Φεβρουαρίου 2009
  Στα 18 χρόνια που καλύπτω το ρεπορτάζ της Υγείας, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Να συμφωνεί ο υπουργός με τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Να υπογράφει πανηγυρικά τη συλλογική σύμβαση και όλοι να αναμένουν την κατάθεσή της στη Βουλή. Και αντί αυτής, να φέρνει για ψήφιση κάτι άλλο…
 • Προστασία παιδιών με ειδικές ανάγκες από την σεξουαλική κακοποίηση - 3 Φεβρουαρίου 2009
  'Αρθρο της Βικτωρίας Πρεκατέ, σχετικά με την πρόσφατη αποκάλυψη του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.
 • Το φάρμακο και το αγαθό της εμπιστοσύνης - 8 Ιανουαρίου 2009
  Ο κίνδυνος από τα πλαστά φάρμακα εντείνεται και αυτό έχει γίνει αντιληπτό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξήθηκαν κατά 51% οι κατασχέσεις πλαστών φαρμάκων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το 2007 σε σχέση με το 2006.
 • Μπορώ να έχω περίθαλψη χωρίς να δίνω μία; - 13 Νοεμβρίου 2008
  Η στάση των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας θυμίζει την ιστορία με το γαϊδούρι του χότζα. Οι διαφορές εστιάζονται στη διαφορετική αντίδραση του συμπαθούς τετράποδου, τότε και τώρα...
 • Μειωμένο το κονδύλι για την Υγεία στον προϋπολογισμό - 6 Οκτωβρίου 2008
  Οι συνολικές δαπάνες υγείας του 2009 εμφανίζουν μείωση ποσοστού εν σχέσει με το τρέχον έτος (από 7,8% πέφτουν σε 6,9%). Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ οι δαπάνες υγείας ούτε καν παρακολουθούν την αύξηση του ΑΕΠ και παραμένουν καθηλωμένες.
 • Η ιδιωτική εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι απαραίτητη - 18 Σεπτεμβρίου 2008
  Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση από νέους ανθρώπους για την έγκριση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τη διευκόλυνση ατόμων που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να σπουδάσουν σε δημόσιο Πανεπιστήμιο, θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τη λειτουργία των δημόσιων Πανεπιστημίων.
 • Προβληματισμός από το Καρδιολογικό Συνέδριο - 12 Σεπτεμβρίου 2008
  Το Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο τελείωσε. Η Ευρώπη με αγωνία περιμένει να ακούσει κάτι νέο, κυρίως για τη θεραπεία της νόσου μάστιγας που σκοτώνει το μισό πληθυσμό κάθε Ευρωπαϊκής χώρας.
 • Εφημερίες... - 18 Αυγούστου 2008
  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εφημεριακό, ο Δρ. Μιχαήλ Μιχαήλ, καταθέτει ως νομικός τις ακόλουθες σκέψεις-παρατηρήσεις.
 • Η περιπέτεια της μεταμόσχευσης - 20 Ιουνίου 2008
  Σε όλον το κόσμο μόλις το 1/10 των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση καρδιάς καταφέρνουν τελικά να μεταμοσχευθούν. Η πρώτη χώρα σε μεταμοσχεύσεις καρδιάς είναι οι ΗΠΑ με 2.500-3.000 μεταμοσχεύσεις το χρόνο, ενώ άλλοι 5.000 περίπου ασθενείς με τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας αναμένουν στη λίστα προς μεταμόσχευση.
 • H τυραννία της υγείας: Πιστοποιητικά για εγγραφή στο δημοτικό - 18 Ιουνίου 2008
  Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στον τόπο μας τελευταία όσον αφορά την απαίτηση σε εξειδικευμένα πιστοποιητικά υγείας των δημόσιων σχολείων, προκειμένου να εγγράψουν παιδιά στην Α΄δημοτικού.
 • Ανάγκη για άμεση απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους - 28 Μαΐου 2008
  Η Ελλάδα υποχώρησε από την 3η θέση που βρισκόταν όσον αφορά την επιβίωση του πληθυσμού της στην 11η θέση. Αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οφείλεται κυρίως στο ότι εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στο ποσοστό του πληθυσμού της που καπνίζει.
 • Αδιαφορία, με κόστος ανθρώπινες ζωές - 20 Μαΐου 2008
  Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, 1.500 περίπου άνθρωποι κάθε χρόνο στην Αθήνα δεν φθάνουν στο νοσοκομείο γιατί μέσα σε λίγα λεπτά χάνονται μετά από ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
 • Το μεροκάματο...του τρόμου - 14 Μαΐου 2008
  Η καινούργια ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία θα εξαναγκάσει αργά ή γρήγορα και την ελληνική πολιτεία να προσαρμοσθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία μας μεταφέρει ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα: ότι το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών μαζί με τις εφημερίες δεν πρέπει να υπερβαίνει το 48ωρο σε εβδομαδιαία βάση.
 • Να τολμήσουμε - 12 Μαΐου 2008
  Tο ερώτημα είναι πώς και γιατί οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέχονται τόσα χρόνια τέτοια εργασιακή και μισθολογική αθλιότητα; Γιατί εξαγοράζονται τόσο φθηνά; Τι προτίθενται να κάνουν τώρα που έγινε απολύτως κατανοητό ότι η σύνθλιψή τους σε ασύδοτα ωράρια έναντι ψιχίων είναι όχι μόνο δουλοκτητική, αλλά και παράνομη;
 • Εθνικό ‘έγκλημα’ η περιθωριοποίηση της πρόληψης - 21 Απριλίου 2008
  Πριν από οκτώ περίπου χρόνια είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο ‘Η μαύρη τρύπα της πρόληψης’. Το άρθρο ξεκινούσε με τη διαπίστωση ότι ‘το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού τις τελευταίες δεκαετίες είναι η καταδίκη της πρόληψης στο περιθώριο της πολιτικής υγείας’.
 • Ντόπινγκ: πού πήγε το αρχαίο πνεύμα; - 15 Απριλίου 2008
  Το ντόπινγκ ξανά στην επικαιρότητα. Δεν πέρασαν καλά-καλά τέσσερα χρόνια, από τότε που δύο ολυμπιονίκες μας αποκλείσθηκαν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, καθώς δεν ήταν δυνατόν να ανευρεθούν και να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ.
 • Οι δύο όψεις των καινοτόμων φαρμάκων - 9 Απριλίου 2008
  Με ανησυχία παρακολουθούν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό εισόδου στην φαρμακευτική αγορά πλαστών ή νοθευμένων φαρμάκων.
 • Νέα απειλή οι παλιές λοιμώξεις - 4 Απριλίου 2008
  Η γήρανση του πληθυσμού στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο παράλληλα με την κοινωνικοοικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη της ιατρικής και των σχετικών θετικών επιστημών, οδήγησε στο παρελθόν τον επαναπροσανατολισμό της φαρμακευτικής έρευνας σε θεραπείες ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τον τρόπο ζωής.
 • Κώδικας Αρχών για υπηρεσίες Υγείας - 21 Μαρτίου 2008
  Εφικτή και αναγκαία είναι η δημιουργία ενός Κώδικα Αρχών Αποτελεσματικής Λειτουργίας και Χρηστής Διοίκησης για τις υπηρεσίας στην Ελλάδα. Την άποψη αυτή εκφράζει, με άρθρο του στο IATRONET, ο κοινωνικός – πολιτικός επιστήμων κ. Γαβριήλ Κουρής.
 • Τριβές για τη συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών - 12 Μαρτίου 2008
  Την αντίθεσή του στην κλαδική σύμβαση που προτείνει το Υπουργείο εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών της Αχαίας, Στάθης Τερζής.
 • Προβληματικός ο υπολογισμός της δαπάνης Υγείας - 7 Μαρτίου 2008
  Σημαντικά προβλήματα στο σύστημα καταγραφής των δαπανών Υγείας, υπάρχουν στη χώρα μας, επισημαίνει με άρθρο της στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ η υπεύθυνη των Οικονομικών της Υγείας στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Χαρά Κουσουλάκου.
 • Άγνωστες λέξεις ο ‘πόνος’ και η ‘ευαισθησία’ στην Υγεία - 5 Νοεμβρίου 2007
  Στην πολύπαθη Ελλάδα και στο αμφισβητούμενο απ΄ όλους πια ΕΣΥ, η οργανωμένη αντιμετώπιση του πόνου δεν είναι ακριβώς ένα λυμένο θέμα. Βασίζεται – εν πολλοίς – στην εθελοντική (!) εργασία αναισθησιολόγων και άλλων εργαζομένων σε δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
 • Ξέφραγο αμπέλι... - 21 Αυγούστου 2007
  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία να αντιληφθεί κανείς ότι μία υπηρεσία, όπως το ΕΣΥ, στηρίζεται κατ΄ εξοχήν στους ανθρώπους της. Στο νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στους γιατρούς, οι οποίοι αποτελούν και τη ‘βιτρίνα’ του…καταστήματος.
 • Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο; - 13 Ιουλίου 2007
  Δεν είναι εικόνα αυτή. Και δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί κανείς ότι το χάλι οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων. Υπουργός κατά υφυπουργού. Νομοσχέδιο κατά Προεδρικού Διατάγματος και όποιος αντέξει.
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

51 νεκροί σε 5 μέρες - 438 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό51 νεκροί σε 5 μέρες - 438 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό

Οι 50 είναι εισαγόμενες, οι 175 αφορούν την Αττική και οι 49 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

5 τροφές που μας γερνούν5 τροφές που μας γερνούν

Η διατροφή μας παίζει ρόλο στο πόσο γερασμένοι δείχνουμε και νιώθουμε. Άλλωστε, ο χρόνος περνά, αλλά το πώς αισθανόμαστε είναι δική μας ευθύνη. ... Περισσότερα »

Συμβουλές για πιο αποτελεσματική άσκησηΣυμβουλές για πιο αποτελεσματική άσκηση

Μικρές συμβουλές για πριν και μετά τη γυμναστική, ώστε να ασκούμαστε πιο αποτελεσματικά και να είμαστε πιο υγιείς.... Περισσότερα »

Διαβητικό πόδι: H έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπείαΔιαβητικό πόδι: H έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπεία

Το διαβητικό πόδι οφείλεται σε νευροπάθεια ή σε αγγειοπάθεια ή στο συνδυασμό τους και μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

worried_about_2020
Τι από τα παρακάτω σάς ανησυχεί περισσότερο;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube