Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009

Με γρίπη και ο καθηγητής του LSE Πάνος Καναβός

Στο 5ο συνέδριο για τα οικονομικά της υγείας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, επρόκειτο να συμμετάσχει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας από το London School of Economics Πάνος Καναβός.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

Την 'Πυθία' για τα εμβόλια…

…Κάτι σαν χρησμός Πυθίας μου φαίνεται ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης.Τώρα φαίνεται πως η εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για άρση της παραγγελίας εμβολίων χωρίς το ανοσοενισχυτικό έγινε, γιατί στα μέσα Νοεμβρίου, έγινε παρουσίαση του εμβολίου αυτού από τη μητρική Sanofi – Pasteur, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Στα βαθιά με τη γρίπη

Δεν έχει και πολλά περιθώρια επιλογής η νέα υπουργός Υγείας...Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων της, κλήθηκε να προεδρεύσει στη συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αντισηπτικά και στο υπουργείο Υγείας

Αντισηπτικά τζελ έχει εφοδιαστεί τελευταία το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη νέα γρίπη. Και τα μπουκάλια, έχουν τοποθετηθεί δίπλα από τους ψύκτες…Ακόμη και στο ΕΚΕΠΥ –που μπαίνει σαφώς λιγότερος κόσμος- τα τζελ είναι παρόντα.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καυγάς της γρίπης

Δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα με τη νέα γρίπη, κυρίως για το συντονισμό του τι θα κάνουμε όταν έρθει…Στο συνέδριο για τη γρίπη, που τελείωσε χθες, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των εμβολίων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009

Η 'οικονομία' της νέας γρίπης

Πόσο κοστίζει το κλείσιμο των σχολείων – λόγω γρίπης – σε μια οικονομία σαν την ελληνική;Από 50 - 200 εκ. ευρώ την εβδομάδα.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Νοσηλευτικό προσωπικό σε διοικητική θέση, παρά τη γρίπη…

Tο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατί εν μέσω ενίσχυσης των μονάδων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας γρίπης, αποφάσισε να μετακινήσει επισκέπτρια υγείας, που αποτελεί νοσηλευτικό προσωπικό, από το κέντρο υγείας στο Μαντούδι, σε διοικητική θέση στο νοσοκομείο Χαλκίδας…Εδώ όλοι κοιτούν να ενισχύσουν τους υγειονομικούς σχηματισμούς και ιδίως τους σχηματισμούς πρωτοβάθμιας φροντίδας, και ο συγκεκριμένος διοικητής παίρνει νοσηλευτικό προσωπικό και το μετακινεί στη διοίκηση…

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Προσλήψεις … γρίπης

Ατέλειωτες ήταν σήμερα οι ουρές στο ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι από υποψήφιους, για τις 201 θέσεις που προκηρύχθηκαν για τη στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών γραφείων του.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009

Εκκρεμότητες για τα εμβόλια της γρίπης

Παραγγελίες εμβολίων κατά της νέας γρίπης για το ενδεχόμενο πανδημίας, δεν έχει γίνει ακόμη από τη χώρα μας…Αυτό τουλάχιστον λένε παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι αναγκαστικά το έμαθαν, λόγω αντικειμένου.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Ανταγωνισμός για τη νέα γρίπη

'Καυτό' προβλέπεται το καλοκαίρι για τις φαρμακευτικές που κατάφεραν να εγκρίνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) το εμβόλιό τους που θα χρησιμοποιηθεί για τη νέα γρίπη.