Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Αλλαγές προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αλλαγή «φρουράς» ετοιμάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον τομέα επιδημιολογικής επιτήρησης…Τώρα που έληξε και τυπικά η «πανδημία» της νέας γρίπης, «ψίθυροι» θέλουν να αποχωρεί από την εποπτεία της επιτήρησης ο λοιμωξιολόγος του Κέντρου κ.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Δημόσια έρευνα για μελλοντικές πανδημίες

Και μετά από όλες τις διαβουλεύσεις για το φιάσκο της πανδημία της γρίπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, κατέληξε σε νέα συμπεράσματα.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Ως τον Ιούνιο οι συζητήσεις για τη διαχείριση της γρίπης

Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα ασχολείται το Συμβούλιο της Ευρώπης με τη νέα γρίπη για να διαπιστώσει αν τελικά ήταν φιάσκο ή όχι…Η δεύτερη ακρόαση, θα γίνει τη Μ.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι θα γίνουν τα εμβόλια που περισσεύουν;

Μέχρι χθες την είχα την απορία: Αφού δεν ανησυχούμε για τη νέα γρίπη και δεν εμβολιαζόμαστε, τι θα γίνουν τα πανδημικά εμβόλια που θα περισσέψουν;Η απορία μου, όμως, φαίνεται πως λύνεται εύκολα από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, που διαχειρίζονται τη γρίπη.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Βοσνία μας ζητάει εμβόλια νέας γρίπης

Εμβόλια κατά της νέας γρίπης, ψάχνει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο το υπουργείο Υγείας της Βοσνίας…Και κατ΄ αρχήν, απευθύνθηκε στους γείτονες, δηλαδή σε μας.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Η γρίπη υπό…διερεύνηση…

Απτόητοι παραμένουν οι Έλληνες από τη νέα γρίπη, αδιαφορώντας για τους εμβολιασμούς κατά της νόσου.Το γιατί, το ψάχνει μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων, που έχει ξεκινήσει έρευνα για τους εμβολιασμούς.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009

H γρίπη των… γαϊδάρων…

Ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, ερωτήθηκε αν θα πρέπει να κάνουμε το πανδημικό εμβόλιο.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009

Με γρίπη και ο καθηγητής του LSE Πάνος Καναβός

Στο 5ο συνέδριο για τα οικονομικά της υγείας που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, επρόκειτο να συμμετάσχει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας από το London School of Economics Πάνος Καναβός.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

Την 'Πυθία' για τα εμβόλια…

…Κάτι σαν χρησμός Πυθίας μου φαίνεται ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης.Τώρα φαίνεται πως η εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμών για άρση της παραγγελίας εμβολίων χωρίς το ανοσοενισχυτικό έγινε, γιατί στα μέσα Νοεμβρίου, έγινε παρουσίαση του εμβολίου αυτού από τη μητρική Sanofi – Pasteur, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Στα βαθιά με τη γρίπη

Δεν έχει και πολλά περιθώρια επιλογής η νέα υπουργός Υγείας...Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων της, κλήθηκε να προεδρεύσει στη συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας.