Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Τηρώντας τις ισορροπίες

Υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη νομοθέτηση του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων από την πλευρά του Υπουργείου. Πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο, που γνωρίζει καλά τις εκρηκτικές σχέσεις μεταξύ ΠΕΦ και ΣΦΕΕ, προσπαθεί να κρατήσει κάποια ισορροπία, αν και δείχνει να γέρνει προς την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Αλαλούμ με τον νέο ΕΚΠΥ

Αλαλούμ επικρατεί στους κόλπους των παρόχων υγείας με τον νέο ΕΚΠΥ, ενώ μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των ασφαλισμένων, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνονται με συμμετοχή που δεν υπήρχε.

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017

2η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο

Θα ήθελα, πάντως, να είμαι από μία πλευρά στη 2η Γενική Συνέλευση που προετοιμάζεται να κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο…Κάτι μου λέει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε με πολύ άγριες διαθέσεις και όχι επειδή δεν κατέχουν "καρέκλα" αλλά επειδή όταν έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στον κλάδο, κάποιοι μιλούν για θέματα που είναι τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ανατιμήσεις σε ΜΗΣΥΦΑ εν όψει

Δεν θα προλάβει να τελειώσει η εβδομάδα....και θα δούμε αρκετές ανατιμήσεις σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.... (κάτι σχετικό ετοιμάζεται και από την πλευρά του υπουργείου).

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ανεβαίνουν τα μεγέθη

Σταθερά μειούμενη ακούγεται ότι είναι πλέον η πριμοδότηση του Ερρίκος Ντυνάν από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας ότι η κλινική ανεβαίνει από πλευράς θεμελιωδών μεγεθών.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ψάχνονται οι άνεργοι νοσηλευτές...

Για να δουν τι θα κάνουν με το επαγγελματικό τους μέλλον, καθώς από την πλευρά της Πολιτείας δεν βλέπουν φως...Πάνε και έρχονται οι αγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Όταν κοιτάς την καμπούρα του άλλου

Το ερώτημα που πλανάται τα τελευταία χρόνια είναι πώς θα πάμε μπροστά, όταν τα μέτρα που λαμβάνονται από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ανασταλτικά της όποιας ανάπτυξης.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Πώς ανεβαίνει η τιμή ''παλιών'' σκευασμάτων

Πώς μπορείς να πάρεις νέα τιμή σε ένα σκεύασμα που επί της ουσίας είναι παλιό; Πολύ απλά, λανσάρεις μία εξελιγμένη μορφή του εν λόγω σκευάσματος - μπορεί να περιέχει ένα επιπλέον έκδοχο και άρα η δράση του στην ασθένεια να είναι πιο άμεση από πλευράς χρόνου (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εταιρείες) ή πολύ απλά να κάνεις μία καινοτόμο αλλαγή πάνω στη συσκευασία.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

"Άνθρακες" η πολιτική των γενοσήμων - στο 63% τα καινούρια φάρμακα

Κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έχουν αυξηθεί από πλευράς αξιών (δηλαδή δαπάνης), τα πρωτότυπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπείες των ασθενών, στην εξαετία 2009-2014.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015

IMS Health: Το Top 10 του 2014 στην Ελλάδα

Novartis, Pfizer και Sanofi, είναι οι πρώτες τρεις φαρμακευτικές εταιρίες από πλευράς πωλήσεων στη χώρα μας για το 2014 είτε πρόκειται για την εμπορική, είτε για την παραγωγική δραστηριότητά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας μελετών IMS Health.