Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

′Κούρεμα′ 5 εκ. ευρώ από τις διοικήσεις νοσοκομείων

Ωδινεν όρος και έτεκε μυν, για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων…Περιορίσθηκαν μόνο στις συγχωνεύσεις διοικήσεων και στην εξοικονόμηση από τους περιβάλλοντες μηχανισμούς…Μάταια πρότειναν οι καθηγητές Λιαρόπουλος και Κυριόπουλος - ο καθένας από την πλευρά του - δραστικές περικοπές των νοσοκομείων, αλλαγές χρήσεων κλπ…Η όλη επιχείρηση φαίνεται πως θα προχωρήσει σταδιακά… Τώρα οι διοικήσεις, αργότερα οι κλινικές, πολύ αργότερα οι ενοποιήσεις του δυναμικού τους…Μόνο που από την εξοικονόμηση των 75 εκ.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

′Ταραχή′ προκαλούν οι κινητοποιήσεις

Μεγάλη ταραχή έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο η ανακοίνωση και από πλευράς του μεγαλύτερου συλλόγου προμηθευτών ότι σταματούν κι αυτοί τις παραδόσεις υλικού από εβδομάδα…Τα τηλέφωνα 'άναψαν' και ξεκίνησε διαπραγμάτευση…'Μα γιατί 'κατεβαίνετε' κι εσείς', 'δεν μπορείτε να την αναστείλετε', 'δεν μπορείτε να περιμένετε 15 ημέρες'…Κι εκεί που δεν υπήρχε καμία συνάντηση ή έστω τηλεφωνική επικοινωνία επί τετράμηνο περίπου, το υπουργείο βρέθηκε να καλεί το σύλλογο δις ημερησίως…

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμασίες Εθνικής για τα ομόλογα των χρεών

Ανάσα φαίνεται να παίρνουν οι προμηθευτές, όχι γιατί πληρώθηκαν τα χρέη, αλλά γιατί κάτι άρχισε να 'κινείται', τουλάχιστον από πλευράς Εθνικής Τράπεζας που ανέλαβε να διαχειριστεί τα ομόλογα…Η Τράπεζα, όρισε ότι το ίδιο στέλεχος που είχε ασχοληθεί με την εξόφληση των προμηθευτών στην προηγούμενη ρύθμιση, θα 'τρέξει' το θέμα και αυτή τη φορά.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Οι 'πρωταθλητές' απορρόφησης της κρίσης στο φάρμακο

Iδιαίτερες αντοχές εμφανίζει ο κλάδος του φαρμάκου -παρά την οικονομική κρίση- από πλευράς τόσο των βιομηχανικών, όσο και των εμπορικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Stat Bank.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Διπλωματικές προσπάθειες αναστολής των κινητοποιήσεων

Όλη τη διπλωματική της ικανότητα έχει επιστρατεύσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αν και η πλευρά που θα λύσει τελικά το πρόβλημα με τα χρέη, είναι το υπουργείο Οικονομίας, λόγω αρμοδιότητας.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Lavipharm: case study η υπόθεση της Αμερικής

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεις μια συνεργασία, όταν η άλλη πλευρά σε έχει υπονομεύσει για σαφές ίδιον όφελος; Είναι απορίας άξιο.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Εργαλείο για τον πολίτη

Τι θα γίνει με τις ‘παρεμβάσεις’ των υπουργών για δημοσιεύματα του Τύπου;Μαθαίνουμε ότι υπήρξε νέο…κρούσμα από την πλευρά του υπουργού Υγείας κ.