Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Δύο άνθρωποι νεκροί από γρίπη πτηνών στην Κίνα

Προβληματισμό προκαλούν δύο θάνατοι στην περιοχή της Σαγκάης, από ένα στέλεχος γρίπης των πτηνών για το οποίο δεν είχαν αναφερθεί μέχρι σήμερα κρούσματα σε ανθρώπους.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Επανακάμπτει στην Ασία η γρίπη των πτηνών

Η γρίπη των πτηνών δείχνει σημάδια επανάκαμψης, ενώ μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί ενδεχομένως να εξαπλώνεται στην Ασία, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Γρίπη των χοίρων: Πρώτο θανατηφόρο κρούσμα στις Η.Π.Α

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από τη γρίπη των πτηνών καταγράφηκε στο Τέξας, με θύμα ένα μικρό παιδί, αποτελώντας το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα εκτός Μεξικού. Εν τω μεταξύ, ο Π.Ο.Υ δήλωσε ότι ο ιός δείχνει σαφή σημάδια εξάπλωσης στον πλανήτη.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Γρίπη των πτηνών: Ελπίδες από τους επιζώντες του 1918

Οι άνθρωποι που επέζησαν από την πανδημία γρίπης του 1918 προστατεύονται ακόμα από τον ιό, σύμφωνα με ερευνητές των ΗΠΑ.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Σημάδια μετάλλαξης δείχνει ο ιός της γρίπης των πτηνών

Κινέζος ειδικός στις νόσους του αναπνευστικού δηλώνει ότι ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει δείξει σημάδια μετάλλαξης και θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη επαγρύπνησης σε μια περίοδο που η εποχιακή γρίπη των ανθρώπων είναι στην κορύφωσή της.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

Φόβοι για μετάδοση του ιού H5N1 από άνθρωπο σε άνθρωπο

Ο πατέρας κινέζου άντρα που πέθανε από τη γρίπη των πτηνών έχει μολυνθεί από τον ιό με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι επιστήμονες για μετάδοση του H5N1 από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Στο αίμα ασθενών με γρίπη των πτηνών κρύβεται το όπλο για την καταπολέμηση της νόσου

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης των πτηνών, Η5Ν1, προκύπτουν από πείραμα Αμερικανών επιστημόνων σε ποντίκια. Αίμα που λήφθηκε από τέσσερις Βιετναμέζους επιζώντες του ιού φάνηκε να προστατεύει τα πειραματόζωα από διάφορα στελέχη του.