Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

‘Ερευνα: Η άσκηση μπορεί να προστατεύει από σοβαρή πνευμονία

ανάλυση έδειξε ότι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο  εμφάνισης πνευμονίας και θανάτου από αυτήν σε σχέση με όσους ήταν λιγότερο ενεργοί ή αδρανείς.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Άσκηση σε χάπι θα μπορούσε να δώσει λύση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ασκηθούν

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το συμπλήρωμα θα προορίζεται μόνο για ασθενείς με περιορισμένη κίνηση που τους εμποδίζει να γυμνάζονται σε ένταση που χρειάζεται για να αποκομίσουν οφέλη και δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021

Χειρουργήθηκε στον δεξί αγκώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Επόμενη στάση, προετοιμασία στο Ντουμπάι σε δύο εβδομάδες από τώρα και μετά ανυπομονώ για την Αυστραλία» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τσιτσιπάς.

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

H άσκηση αυξάνει  τα ενδοκανναβινοειδή

Η άσκηση είναι γνωστό πως μειώνει τη χρόνια φλεγμονή, που με τη σειρά της προκαλεί νόσους όπως καρκίνο, αρθρίτιδα και καρδιοπάθεια, αλλά λίγα είναι γνωστά για το πώς το κάνει.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021

Η άσκηση μειώνει το άγχος

Οσο πιο έντονα ασκούνταν οι συμμετέχοντες σε έρευνα, τόσο βελτιώνονταν τα συμπτώματα άγχους.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Ακόμα και 5 ώρες μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι αν οι Αμερικανοί έκαναν 5 ώρες μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα- όπως συνιστάται -περισσότερα από 46.000 περιστατικά καρκίνου θα είχαν αποφευχθεί σε ετήσια βάση.

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Συμπληρώματα πρωτεϊνών: Πόσο αποτελεσματικά είναι στους αθλητές;

Συγκριτικά με τους ανθρώπους που ακολουθούν καθιστική ζωή, ο οργανισμός εκείνων που αθλούνται τακτικά και εντατικά έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε πρωτεΐνη.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Φρούτα, λαχανικά και άσκηση αυξάνουν την ευτυχία!

Η πρώτη του είδους της έρευνα, αποκαλύπτει την αιτιατή σχέση μεταξύ κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και άσκησης με την ευτυχία.

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

Ωφέλιμη η τακτική άσκηση ακόμα και σε περιοχές με ρύπανση

Νέα έρευνα έδειξε ότι η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου άσχετα από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και αυτή γενικά αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου άσχετα από την τακτική άσκηση.

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το να είσαι πιο ενεργός και να περνάς λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση συνδέεται και με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αποφρακτικής άπνοιας ύπνου.