Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019

Ηλικία έναρξης έμμηνης ρύσης και διαβήτης τύπου 2

Η έναρξη της έμμηνης ρύσης σε μικρότερη ηλικία-14 ετών- συνδεόταν με διαβήτη μελλοντικά, πιθανόν λόγω του ΔΜΣ στην ενήλικο ζωή.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Το φυσιολογικό βάρος μπορεί να μην προστατεύει από τον διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 2 δεν είναι μόνο μία ασθένεια των υπέρβαρων και παχύσαρκων, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε φυσιολογικού βάρους άτομα, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Διαβήτης τύπου 2 και καρδιοπάθεια: Επικίνδυνος συνδυασμός

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο διαβήτης τύπου 2 που συνοδεύεται από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή, ιδιαίτερα για να αποφευχθεί ακόμα ένα σημαντικό καρδιακό συμβάν.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται με βλάβη στην ακοή

H σχέση μεταξύ διαβήτη και βλάβης στην ακοή τείνει να είναι πιο ισχυρή σε έρευνες που περιέλαβαν νεότερης ηλικίας συμμετέχοντες.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Ενήλικες με διαβήτη περνούν τουλάχιστον 17 χρόνια με αναπηρίες

Ο διαβήτης τύπου 1 και 2 θα αφαιρέσει περισσότερο από 3 χρόνια από τη ζωή 50χρονων ανθρώπων. Μόνο περίπου 13 από τα εναπομείναντα χρόνια θα είναι χωρίς αναπηρία, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο διαβήτης τύπου 2 στις γυναίκες αυξάνει τον κίνδυνο αγγειακής άνοιας

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 μπορεί ενδεχομένως να έχουν σχεδόν 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αγγειακής άνοιας σε σχέση με άντρες που έχουν διαβήτη.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012

Έρευνα: Το μαύρο τσάι συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι λιγότερο συχνός σε χώρες όπου οι άνθρωποι συχνά απολαμβάνουν πολύ τσάι, υποδεικνύει στατιστικό μοντέλο.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007

Πώς μπορούν να σωθούν τα παιδιά με διαβήτη

Κάθε μέρα ο διαβήτης προσβάλλει περισσότερα από 200 παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ανησυχητική είναι η ραγδαία αύξηση των περιστατικών με διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά και στους εφήβους.