Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Μεγάλος πατέρας; Κίνδυνος για διπολική διαταραχή στο παιδί

Τα παιδιά που γεννήθηκαν όταν ο πατέρας τους ήταν μεγαλύτερος των 30 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διπολική διαταραχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

Οι ημικρανίες συνυπάρχουν συχνά με ψυχικές νόσους

Οι ημικρανίες, σύμφωνα με νέα έρευνα, συνδέονται συχνά με διάφορες ψυχικές νόσους στις οποίες περιλαμβάνονται η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, οι κρίσεις πανικού και η κοινωνική φοβία.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

Εξέταση αίματος θα μπορεί να διαγνώσει τη διπολική διαταραχή

Εξέταση αίματος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και αξιολόγηση της βαρύτητας ορισμένων ψυχικών ασθενειών, όπως η διπολική διαταραχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007

Φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού στη μάχη κατά της διπολικής διαταραχής

Φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού φαίνεται πως επιδρά θετικά και σε ασθενείς με διπολική διαταραχή, δίνοντας αισιόδοξο μύνημα στους ανθρώπους που υποφέρουν, κατά τη φάση της μανίας, τον ένα πόλο της διαταραχής.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007

Ζώντας με τη διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, χαρακτηρίζεται από έντονες εναλλαγές της διάθεσης.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2007

Διπολική διαταραχή: Δυσκολότερη η διάγνωση στην παιδική ηλικία

Δυσκολότερη φαίνεται πως είναι η διάγνωση της διπολικής διαταραχής στην παιδική ηλικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όταν εμφανίζεται σε παιδική ηλικία, είναι δυσκολότερη και η πορεία της στη συνέχεια.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007

Η γνώση ‘φρένο’ στη μανιοκατάθλιψη

Το 3% έως 6% των ενηλίκων κινδυνεύουν από διπολική διαταραχή. Πρόκειται για τη γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη πάθηση, από την οποία έπασχαν ο διάσημος ζωγράφος Βενσάντ Βαν Γκογκ, ο συνθέτης Ρόμπερτ Σούμαν, η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.