Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα αποφύγετε τα παιδικά εγκαύματα

Η παιδική ηλικία είναι περίοδος εξερεύνησης, περιπέτειας και ατυχημάτων. Τα μικρά παιδιά που εξερευνούν τον κόσμο τους μπορούν να πάθουν έγκαυμα με αρκετούς τρόπους.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011

Άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα χρειάζονται ενδεχομένως επιπλέον βιταμίνη D

Άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα που είναι ευάλωτοι σε ηλιακά εγκαύματα μπορεί ενδεχομένως να χρειάζονται συμπληρώματα για να εξασφαλίσουν ότι λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D, δήλωσαν ειδικοί.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος

Άνθρωποι που εμφάνισαν κάποτε σοβαρά εγκαύματα με φυσαλίδες ή εκτίθενται συχνά στης υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

Πώς να αποφύγετε τα παιδικά εγκαύματα

Το ευαίσθητο δέρμα ενός παιδιού χρειάζεται προστασία από τον ήλιο για να προληφθεί ένα έγκαυμα ή μια δερματική βλάβη.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Αποκατάσταση της όρασης με βλαστικά κύτταρα

Άνθρωποι που είχαν τυφλωθεί ή υποστεί σημαντική βλάβη στην όραση μετά από έγκαυμα στα μάτια κατάφεραν να δουν μετά από μεταμόσχευση δικών τους βλαστικών κυττάρων, ανακοίνωσαν Ιταλοί ερευνητές.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από εγκαύματα

Οι γονείς θα πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από εγκαύματα. Για την αποφυγή εγκαύματος, το παιδικό Νοσοκομείο Lucile Packard συνιστά τα εξής:

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Νέο δέρμα από βλαστοκύτταρα

Εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα που μπορούν να μετατραπούν σε ποικιλία κυττάρων στον οργανισμό μπορούν να παράσχουν προσωρινό δέρμα που θα βοηθούσε θύματα εγκαυμάτων.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του δέρματος

Άνθρωποι που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα, που είναι δηλαδή περισσότερο ευάλωτοι στα εγκαύματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Πώς να αποφύγετε τα παιδικά εγκαύματα

Τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα από συσκευές ή αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι. Έτσι, καλό είναι να λαμβάνετε προφυλάξεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007

Τρίτη ηλικία: Προσοχή στις συχνές πτώσεις

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών θα δεχτούν τη φροντίδα ενός γιατρού, λόγω ενός τραυματισμού. Οι πτώσεις αποτελούν την κύρια αιτία τραυματισμού των ηλικιωμένων ατόμων, ενώ ακολουθούν τα τροχαία ατυχήματα, τα εγκαύματα και οι τραυματισμοί από φωτιά, οι πνιγμοί και οι δηλητηριάσεις.