Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Τα οιστρογόνα επηρεάζουν τον κίνδυνο κατάθλιψης μιας γυναίκας

Η έκθεση μιας γυναίκα στην οιστραδιόλη για μεγαλύτερο διάστημα από την έναρξη της εμμηνορυσίας μέχρι την έναρξη της εμμηνόπαυσης συνδέεται σημαντικά με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Οι φυτικές πρωτεΐνες προστατεύουν από την πρόωρη εμμηνόπαυση

Γυναίκες που κατανάλωναν περίπου το 6,5% των καθημερινών θερμίδων τους ως φυτικές πρωτεΐνες είχαν 16% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης σε σύγκριση με γυναίκες των οποίων η πρόσληψη ήταν περίπου 4%.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017

Εμμηνόπαυση: Οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν πιο έντονες εξάψεις

H έρευνα στηρίζει προηγούμενες μελέτες που ανακάλυψαν ότι γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος τείνουν να έχουν περισσότερες εξάψεις.

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Πρόωρη εμμηνόπαυση και κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας

Γυναίκες των οποίων η έμμηνος ρύση σταματά νωρίς και όσες δεν απέκτησαν παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης

Σε έρευνα, η βιταμίνη D από διατροφικές πηγές συνδεόταν με 17% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης, συγκρίνοντας την ομάδα υψηλότερης πρόσληψης με την ομάδα χαμηλότερης πρόσληψης.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο ρόλος της άσκησης στην εμμηνόπαυση

Γυναίκες που συμμετείχαν σε ελεγχόμενο πρόγραμμα άσκησης, παρουσίασαν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

Το λίπος δίπλα στην καρδιά επικίνδυνο για τις γυναίκες

Όταν ένα συγκεκριμένο είδος λίπους συγκεντρώνεται γύρω από την καρδιά μπορεί να είναι έδειξη αναπτυσσόμενης καρδιοπάθειας στις γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Το άγχος επηρεάζει τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Γυναίκες που είχαν φτάσει στην εμμηνόπαυση και ανέφεραν άγχος ήταν 5 φορές πιο πιθανό να έχουν σοβαρά σωματικά συμπτώματα, όπως εξάψεις, διαταραχές ύπνου και μυϊκούς πόνους.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Η έναρξη εμμηνορρυσίας πριν την ηλικία των 12 ετών συνδέεται με πρόωρη εμμηνόπαυση

Η νέα έρευνα από την Αυστραλία, ανακάλυψε ότι κορίτσια των οποίων η εμμηνορρυσία άρχισε στην ηλικία των 11 ετών ή νωρίτερα έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος αυξάνεται αν δεν έχουν παιδιά.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνα συνδέει την εμμηνόπαυση με κούραση και αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με μελέτη, γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι πιθανό να εμφανίσουν εξασθένηση της πνευμονικής λειτουργίας, η οποία τελικά να οδηγήσει σε ρηχή αναπνοή και κούραση.