Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022

Nεότερα δεδομένα στη λιπιδιολογία από το Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2022

Σε ασθενείς με πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η χορήγηση αλιροκουμάμπης σε συνδυασμό με υψηλής δραστικότητας στατίνη οδήγησε σε σημαντική υποστροφή της αθηρωμάτωσης στις στεφανιαίες αρτηρίες.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022

Ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν νοητική εξασθένηση μετά από καρδιακή προσβολή

Περίπου 1 στους 9 ασθενείς με φυσιολογικές νοητικές λειτουργίες μετά την καρδιακή προσβολή είχαν νοητική εξασθένηση 6 μήνες αργότερα, σημείωσαν οι ερευνητές.

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022

Εξέταση αίματος για τον κίνδυνο θανάτου μετά από εγχείρηση καρδιάς

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι τα αυξημένα επίπεδα τροπονίνης συνδέονταν με αυξημένο κίνδυνο θανάτου μετά από bypass ή εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Η οικονομική πίεση αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου μετά από έμφραγμα

Σε ανθρώπους που υπέστησαν έμφραγμα και ανέφεραν σοβαρή οικονομική πίεση, ποσοστό 17% πέθανε εντός εξαμήνου από το εξιτήριο.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022

Εντοπίστηκαν γονίδια που ενοχοποιούνται για πρόκληση καρδιακής προσβολής

Ορισμένα από τα κορυφαία γονίδια που εντοπίστηκαν στη λίστα δεν έχουν ποτέ πριν μελετηθεί στο πλαίσιο της καρδιακής προσβολής.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Ερευνα: Σπάνιος είναι ο θάνατος από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ

Ερευνητές, αφού εστίασαν σε 6.847 ασθενείς που πέθαναν από αιφνίδια καρδιακή προσβολή ανακάλυψαν ότι μόνο σε 17 από αυτούς συνέβη, είτε κατά τη διάρκεια είτε μια ώρα μετά τη σεξουαλική επαφή-ποσοστό 0.2%.

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021

Διαταραχή χρήσης κάνναβης μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο αριθμό καρδιακών προσβολών σε ενήλικες

Οι ερευνητές ανέλυσαν ιατρικούς φακέλους 819.354 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν και εντόπισαν ηλικίες 18 έως 49 ετών που βρέθηκαν στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής προσβολής και που είχαν προηγούμενη διάγνωση διαταραχής χρήσης κάνναβης.

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021

Εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες για τη διάγνωση του εμφράγματος

Οι εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες της BLNanobiomed διαθέτουν συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δομή βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της μεθόδου με αξιόπιστη, εκλεκτική και γρήγορη ανίχνευση της πρωτεϊνης- δείκτη για το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021

Νέος αισθητήρας θα μπορούσε να διαγνώσει την καρδιακή προσβολή εντός 30 λεπτών

Επειδή ο αισθητήρας στοχεύει συνδυασμό miRNA, μπορεί γρήγορα να διαγνώσει περισσότερα από μόνο καρδιακές προσβολές, χωρίς τον χρονικό περιορισμό που έχει σήμερα η διάγνωση.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021

Επίθεμα θα μπορούσε να δώσει νέα ζωή σε μια εξασθενημένη καρδιά

Το πολύ εύκαμπτο καρδιακό επίθεμα, μπορεί μια ημέρα να χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της λειτουργίας μιας καρδιάς με βλάβη μετά από ανακοπή.