Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Θρόμβωση: Σκοτώνει έναν στους τέσσερις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Στη θρόμβωση οφείλονται κυρίως οι 3 πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου παγκόσμια: Το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015

Το έμφραγμα κοστίζει περισσότερα έτη ζωής στις γυναίκες

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου κοστίζει περισσότερα χρόνια από το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών απ’ ό,τι των ανδρών, σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Νέα τεχνική για διάγνωση της αρτηριοσκλήρυνσης

Μία ραδιενεργή ουσία που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60 για τη διάγνωση του καρκίνου στα οστά μπορεί να εντοπίζει και τη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα και εγκεφαλικό, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015

Μείωση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών με διπλό συνδυασμό κατά της χοληστερόλης

Aσθενείς που πήραν συνδυαστική θεραπεία με εζετιμίμπη και σιμβαστατίνη, ταυτόχρονα, παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα, σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν μονοθεραπεία με σιμβαστατίνη, σύμφωνα με τη μελέτη IMPROVE-IT.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015

Γονότυπος GNB TT: Διπλάσιος κίνδυνος εμφράγματος για τους άνδρες

Μια συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος στους άνδρες, αναφέρει νέα γερμανική έρευνα.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Περισσότεροι οι θάνατοι γυναικών από καρδιακές νόσους παρά από καρκίνο!

Οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς απέναντι στις καρδιακές παθήσεις. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο αγνοούν τους κινδύνους , μολονότι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια, από ό, τι από καρκίνο.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014

Γονίδιο “ύποπτο” για εμφράγματα – εγκεφαλικά

Το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται να επηρεάζει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλυκοπρωτεΐνη ΙΙΙα, η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Εμφράγματα και εγκεφαλικά “σκοτώνουν” τους Έλληνες

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα, αποτελούν την πρώτη αιτία απώλειας ζωής για τους Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

‘Εμφραγμα: 'Δράσε Τώρα. Σώσε μια Ζωή'

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό και τους ασθενείς με ιστορικό οξέως στεφανιαίου συνδρόμου για τους παράγοντες που το προκαλούν.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Νέα διαγνωστική τεχνική για την πρόληψη του εμφράγματος

Ένας νέος τρόπος απεικόνισης της καρδιάς μπορεί να εντοπίσει όσους έχουν ενδεχομένως μεγάλο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, υποδεικνύει αρχική έρευνα.