Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 19:43

Η υγιεινή διατροφή προστατεύει τα νεφρά

Μια διατροφή υψηλότερης ποιότητας συνδέθηκε σε νέα έρευνα με 16 έως 23% μειωμένο κίνδυνο ανάγκης για αιμοκάθαρση ή θανάτου από νεφρικά προβλήματα.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014, 13:37

Ερευνητές ανέπτυξαν μηχάνημα αιμοκάθαρσης για μωρά

Μηχάνημα- ''μινιατούρα'',για αιμοκάθαρση, δοκιμάστηκε σε νεογέννητο με πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια και η λειτουργία των νεφρών του μωρού αποκαταστάθηκε μετά από 30 ημέρες.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014, 19:57

Το περπάτημα ωφελεί τους ασθενείς με νεφρική νόσο

Νέα έρευνα αναφέρει ότι όσο περισσότερο περπατούσαν, ασθενείς με νεφρική νόσο, τόσο μειώνονταν οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου ή ανάγκης για αιμοκάθαρση.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012, 13:24

Γέφυρα ζωής μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας για 62χρονο λήπτη νεφρού

Γέφυρα ζωής στήθηκε στις 5 Ιουνίου μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας για έναν 62χρονο άνδρα, για τον οποίο βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα νεφρού, που περίμενε τα τελευταία 3 χρόνια που υποβαλόταν σε αιμοκάθαρση.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012, 10:58

Το μέλλον στην αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρών

Τα τελευταία χρόνια η βιοτεχνολογία έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση τεχνικών υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, που να προσομοιάζουν με τη φυσιολογική νεφρική λειτουργία.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, 13:39

Περιτοναϊκή κάθαρση στο σπίτι για νεφροπαθείς τελικού σταδίου

Σήμερα, περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους θα πεθάνουν, εάν δεν υποβληθούν σε αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010, 14:27

Αιμοκάθαρση: Η κούραση προειδοποιεί για καρδιαγγειακό επεισόδιο

Η κούραση σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί προειδοποίηση για επερχόμενη καρδιακή προσβολή ή άλλα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008, 13:58

Αιμοκάθαρση... την ώρα του περιπάτου

Λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες νεφροπαθείς σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αποτελέσει η υπόσχεση της νανοτεχνολογίας ότι τα επόμενα χρόνια μία συσκευή θα επιτρέπει αιμοκάθαρση ενώ ο ασθενής εκτελεί τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007, 18:42

Ερευνητές αναπτύσσουν φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης

Ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια θα μπορούν ενδεχομένως να ελευθερωθούν από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης χάρις σε ένα φορητό τεχνητό νεφρό το οποίο έχει δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πιλοτική έρευνα.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007, 13:46

Οι παθήσεις του 'τρόπου ζωής' απειλή για τα νεφρά

Αύξηση κατά τέσσερις φορές, σημείωσε την τελευταία εικοσαετία ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Οι «παθήσεις του πολιτισμού», όπως ο διαβήτης και η υπέρταση, εκτοξεύουν τον αριθμό των πασχόντων από χρόνια νεφρική νόσο.