Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 20:10

Άνθρωποι με έντονη ακμή γερνούν πιο αργά

Νέα έρευνα συνδέει τα μακρύτερα τελομερή που έχουν οι άνθρωποι με υψηλοτέρα επίπεδα ακμής με πιο αργή διαδικασία γήρανσης.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015, 14:43

Τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι έχουν ακμή

Η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν είναι χαρακτηριστικό της εφηβείας, όπως πολλοί πιστεύουν. Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, (Καθηγητής Δερματολογίας, π. Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών) είναι πιο συχνή στους έφηβους, αλλά αφορά όλες τις ηλικίες.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 16:39

Η βιταμίνη Β12 σχετίζεται με την εμφάνιση ακμής

Η βιταμίνη Β12 αλλάζει τον τρόπο συμπεριφοράς των γονιδίων των βακτηρίων του προσώπου, αλλαγή που με τη σειρά της προάγει τη φλεγμονή η οποία έχει συνδεθεί με τα σπυράκια, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, 17:39

Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με τη ροδόχρου ακμή

Ερευνητές εντόπισαν 2 γενετικές ποικιλομορφίες που συνδέονται στενά με τη ροδόχρου ακμή, σε ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014, 17:08

Αγωγή με laser κατά των σημαδιών της ακμής

Νέα τεχνική με laser, που εgκρίθηκε τον Ιούλιο από τον FDA, προσφέρει την ευκαιρία απαλλαγής από τις ουλές της ακμής.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013, 12:31

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει για το DIANE-35 και τα γενόσημά του, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής

Ο Γαλλικός οργανισμός φαρμάκων (ANSM) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναστείλει την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου Diane 35 (οξική κυπροτερόνη 2 mg, αιθινυλοιστραδιόλη 35 μικρογραμμάρια), καθώς και όλων των προϊόντων με την ίδια σύσταση και τα οποία χρησιμοποιούνται στη Γαλλία για τη θεραπεία της ακμής.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 16:23

Με απόπειρα αυτοκτονίας σχετίζεται η σοβαρή ακμή

Άνθρωποι που ακολουθούν αγωγή για σοβαρή ακμή μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009, 15:29

Το οικογενειακό ιστορικό επηρεάζει την ακμή των εφήβων

Οι πιθανότητες ενός εφήβου να εμφανίσει μέτρια έως σοβαρή ακμή μπορεί ενδεχομένως να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό ιστορικό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008, 19:07

Έρευνα συνδέει τη σοβαρή ακμή με τον καρκίνο στον προστάτη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ενδεχόμενη σχέση μεταξύ της ακμής και του καρκίνου στον προστάτη, αλλά οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματά τους θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007, 14:21

Οι γυναίκες καπνίστριες κινδυνεύουν και από ακμή

Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ένα είδος ακμής, σε σχέση με τις μη καπνίστριες, υποδεικνύει νέα ιταλική έρευνα.