Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 19:19

Η καισαρική τομή συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

Νεογνά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με όσα γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008, 16:44

Η καισαρική συνδέεται με εμφάνιση άσθματος στο παιδί

Τα μωρά που έχουν γεννηθεί με καισαρική τομή είναι περισσότερο ευάλωτα σε εμφάνιση άσθματος, σύμφωνα με Ολλανδούς ερευνητές.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008, 17:55

Οι στατίνες μειώνουν τις πιθανότητες καισαρικής

Η λήψη στατινών μπορεί,ενδεχομένως, να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου επείγουσας καισαρικής τομής, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 10:19

Η επιλεκτική Καισαρική επηρεάζει αρνητικά το αναπνευστικό των νεογνών

Τα μωρά που γεννιούνται με επιλεκτική Καισαρική τομή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα, σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει νέα έρευνα που εξέτασε στοιχεία 34.000 τοκετών.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007, 19:00

Βρέφος 7,7 κιλών γεννήθηκε στη Ρωσία

Ρωσίδα έφερε στον κόσμο το δωδέκατο παιδί της, βάρους 7,7 κιλών, που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα. Η Τατιάνα Καλίνα, 42 ετών, γέννησε με καισαρική τομή, στη μικρή πόλη Aleisk, 30.000 κατοίκων, στη νότια Σιβηρία.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007, 19:39

Έρευνα: Δυσκολίες στον τοκετό αντιμετωπίζουν οι παχύσαρκες γυναίκες

Επιστήμονες από το Λίβερπουλ ανακάλυψαν τους λόγους που στις παχύσαρκες εγκύους παρατηρούνται περισσότεροι τοκετοί με καισαρική. Ο λόγος φαίνεται πως είναι η δυσκολία που έχει η μήτρα να συσπάται. Σε έρευνα 4.000 γυναικών φάνηκε πως σχεδόν μια στις πέντε υπέρβαρες γέννησε επειγόντως με καισαρική, λόγω της αποτυχίας των μυών της μήτρας να λειτουργήσουν σωστά.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007, 13:52

Εκλεκτική καισαρική:Σημαντικός ο κίνδυνος επιπλοκών

Οι έγκυες γυναίκες που αποφασίζουν να γεννήσουν με καισαρική τομή διατρέχουν τον κίνδυνο επανεισαγωγής τους στο νοσοκομείο ένα μήνα μετά τον τοκετό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Επιπλοκές στην περιοχή της τομής και λοιμώξεις είναι πιθανές αιτίες εισαγωγής στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό 'Obstetrics and Gynecology'.