Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Σε ποσοστό 80% η Ακράτεια ούρων είναι θεραπεύσιμη ή βελτιώνεται

Μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν επισκέπτονται τον γιατρό ή δεν περιγράφουν στο γιατρό τους τα συμπτώματα.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Δωρεάν εξετάσεις για την ακράτεια

Με το σύνθημα ‘Γιατί να αλλάζεις ακόμα πάνες, όταν μπορείς να αλλάξεις ζωή’, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Ακράτεια και το Σύνδρομο Υπερλειτουργικής Κύστης.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα: Η καφεΐνη συνδέεται με ακράτεια στους άντρες

Η ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται συνήθως σε 2 φλιτζάνια καφέ μπορεί να συμβάλλει στην ακράτεια ούρων στον άντρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Απώλεια ελέγχου του εντέρου

Προβλήματα ελέγχου του εντέρου (ακράτεια κοπράνων) μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία αν και είναι πιο κοινή σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Άσκηση των πυελικών μυών κατά της ακράτειας στην εγκυμοσύνη

Έγκυες που ασκούνται και δυναμώνουν τους πυελικούς μυς έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα ακράτειας στο τρίτο τρίμηνο, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο για τη συχνουρία και την ακράτεια

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Βόλου, διοργάνωσαν Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό των ΚΑΠΗ του Βόλου, αλλά και όλων των Δημοτών, με θέμα: 'Συχνουρία ή/και Ακράτεια ούρων: Υπάρχει λύση;' στο Δημαρχείο Βόλου.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια

Τα προβλήματα διαταραχής ύπνου συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία και παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος όπως ακράτεια, σύμφωνα με δυο νέες έρευνες.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Αποτελεσματική θεραπεία για το Σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης

Μια αποτελεσματική νέα θεραπεία, εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη και ακράτεια ούρων.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί ακράτεια στις γυναίκες

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει σε διαταραχές του κοιλιακού τοιχώματος, όπως ακράτεια ούρων και κοπράνων.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.