Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Το πρώτο τσιγάρο της ημέρας: ‘Οσο πιο νωρίς τόσο πιο κοντά ο καρκίνος του πνεύμονα

Σύμφωνα με ερευνητές, άνθρωποι που αρχίζουν το κάπνισμα εντός μιας ώρας από το ξύπνημα έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος του πνεύμονα: Στερεί τη ζωή σε 7.000 ανθρώπους ετησίως στην Ελλάδα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες, ενώ σύντομα θα καταστεί επίσης πρώτη αιτία θανάτου και στις γυναίκες.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Καρκίνος του πνεύμονα: Ο FDA εγκρίνει τα δισκία ερλοτινίμπης και το cobas EGFR Mutation Test

Η ερλοτινίμπη είναι η πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία που εγκρίνεται ως θεραπεία πρώτης γραμμής ασθενών με ΜΜΚΠ προχωρημένου σταδίου, οι οποίοι φέρουν ενεργοποιούμενες μεταλλάξεις του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR).

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Καρκίνος του πνεύμονα: Σημαντική ανταπόκριση με το LDK378

Σημαντική ανταπόκριση σε ασθενείς με ALK-θετικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα που έλαβαν την πρωτοποριακή θεραπεία LDK378.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Στην πρώτη θέση θα βρεθεί σύντομα ο καρκίνος του πνεύμονα στις γυναίκες

Παρά την πτώση στο συνολικό αριθμό θανάτων από καρκίνο, τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα συνεχίζουν να αυξάνονται στις γυναίκες όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Άνθρωποι που διαγνώστηκαν πρόσφατα με καρκίνο του πνεύμονα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με όσους δεν έχουν καρκίνο στον πνεύμονα, αναφέρει νέα έρευνα από την Ταιβάν.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Καρκίνος πνεύμονα: Γονιδιακή ποικιλομορφία εντοπίστηκε σε καπνιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν γενετική αλλοίωση που συμβαίνει σε συνήθη μορφή καρκίνου του πνεύμονα σε καπνιστές, που όπως δήλωσαν προσφέρει στόχο ανάπτυξης νέων φαρμάκων.

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010

Καρκίνος του πνεύμονα: Νόσημα που μπορεί να νικηθεί

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως με 1.500.000 θανάτους για το 2010, ενώ υπολογίζεται ότι το 2020 ο αριθμός των νέων περιπτώσεων θα φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

Καρκίνος του πνεύμονα: πειραματικό φάρμακο συρρικνώνει τους όγκους

Νέο πειραματικό φάρμακο βοηθά στη συρρίκνωση των όγκων σε ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη μορφή γενετικής μετάλλαξης, σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικής δοκιμής.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Καρκίνος του πνεύμονα: Εντοπίστηκε γονίδιο σε μη καπνιστές

Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την αιτία που ορισμένοι μη καπνιστές προσβάλλονται από καρκίνο του πνεύμονα.