Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Kαρκίνος του προστάτη: Ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα

Το 70% των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη, θα μπορούσε να σωθεί αν υποβαλλόταν σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η νόσος είχε διαγνωστεί έγκαιρα.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015

Καρκίνος προστάτη: Το κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θνησιμότητας

H διατροφή που είναι φιλική προς την καρδιά μπορεί ενδεχομένως να ωφελεί τους ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη, μειώνοντας τις πιθανότητες θανάτου από τη νόσο.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Καρκίνος προστάτη και ντοσεξατέλη

Αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στο American Society of Clinical Oncology, δείχνουν ότι πιο έγκαιρη θεραπευτική αγωγή με Docetaxel στον καρκίνο του προστάτη μπορεί να επεκτείνει το προσδόκιμο επιβίωσης από 43 σε 65 μήνες.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Καρκίνος στον προστάτη: Σημαντικό το ζωηρό περπάτημα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα οφέλη της ζωηρής βάδισης στους επιζώντες από καρκίνο στον προστάτη.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καρκίνος προστάτη: Κίνδυνος το κάπνισμα κατά την ακτινοθεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, επιδεινώνουν την κατάστασή τους αν καπνίζουν, καθώς οι μεταστάσεις συμβαίνουν πιο συχνά σε αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Καρκίνος προστάτη: Νέα αγωγή θα μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη των όγκων

Eυρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ''Oncogene'', δείχνουν ότι η στόχευση του μορίου SRPK1 θα μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Καρκίνος προστάτη: Σημαντική παράταση ζωής με οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη

Σημαντική παράταση ζωής χαρίζει η οξική αμπιρατερόνη συγχορηγούμενη με πρεδνιζόνη, σε άντρες με μεταστατικό ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγουμένως χημειοθεραπεία.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Καρκίνος στον προστάτη: Εντοπίστηκαν 23 νέες γενετικές ποικιλομορφίες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Νέα έρευνα αναφέρει ότι εντοπίστηκαν νέες γενετικές ποικιλομορφίες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Καρκίνος του προστάτη σε νέους - πιο συχνός και πιο επιθετικός;

Ο αριθμός των νέων ανδρών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 6 φορές τα τελευταία 20 χρόνια, και η ασθένεια είναι πιθανότερο να είναι επιθετική, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από ερευνητές του Comprehensive Cancer Center του Πανεπιστημίου του Michigan.