Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Καρκίνος του προστάτη σε νέους - πιο συχνός και πιο επιθετικός;

Ο αριθμός των νέων ανδρών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 6 φορές τα τελευταία 20 χρόνια, και η ασθένεια είναι πιθανότερο να είναι επιθετική, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από ερευνητές του Comprehensive Cancer Center του Πανεπιστημίου του Michigan.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Καρκίνος προστάτη: Είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος;

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια σεξουαλική λοίμωξη, η τριχομονίαση, βοήθησε στην ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, σε πείραμα που έγινε στο εργαστήριο.

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Καρκίνος προστάτη: Λιγότερες πιθανότητες υποτροπής σε άντρες με ομάδα αίματος Ο

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι οι ασθενείς με ομάδα αίματος O είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες για υποτροπή του καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με ασθενείς που είχαν ομάδα αίματος A.

Τρίτη, 08 Απριλίου 2014

Καρκίνος του προστάτη: Εξέταση DNA προβλέπει τον κίνδυνο υποτροπής

Σύμφωνα με τους ερευνητές η εξέταση, που χρησιμοποιεί DNA από δείγματα βιοψίας, είναι ακριβής κατά 80%.

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος του προστάτη: Εξέταση προβλέπει την επιθετικότητα του όγκου

Εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη που προβλέπει πόσο επιθετικός είναι ο όγκος, θα μπορούσε να γλιτώσει τους άντρες από μη αναγκαίες εγχειρήσεις, υποδεικνύουν ερευνητές.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου

Νέες θεραπείες που δίνουν ελπίδες σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές μορφές καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη, του ορθού και το μελάνωμα, παρουσιάστηκαν στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Μούμια αποκαλύπτει ότι ο καρκίνος του προστάτη έχει γενετικά αίτια

Αιγύπτια καθηγήτρια ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψη καρκίνου του προστάτη σε μούμια ηλικίας 2.200 ετών, υποδεικνύει ότι η νόσος προκαλείται από γενετικούς και όχι περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Καρκίνος προστάτη: Θετική γνωμοδότηση στην οξική αμπιρατερόνη από την Ε.Ε

Θετική γνωμοδότηση έλαβε η οξική αμπιρατερόνη από την Ε.Ε, για την αντιμετώπιση του μεταστατικού προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Κάπνισμα και καρκίνος του προστάτη, θανάσιμος συνδυασμός

Στο περιοδικό ‘Journal of the American Medical Association’, η ερευνήτρια του Χάρβαρντ, Dr. Stacey Kenfield, αναφέρει ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ακόμα μια νόσος που συνδέεται με το κάπνισμα.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Ιατρικό Π. Φαλήρου: Ημερίδα με θέμα ′Καρκίνος του προστάτη, διάγνωση και θεραπεία′

Επιστημονική ημερίδα, με θέμα: 'Καρκίνος του Προστάτη, Διάγνωση και Θεραπεία', διοργάνωσε το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο.