Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στυτική δυσλειτουργία: πλήττει περίπου το 50% των ανδρών άνω των 40 ετών

Η στυτική δυσλειτουργία, η υπογονιμότητα και ο καρκίνος του προστάτη είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010

Έρευνα συνδέει την παχυσαρκία με τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Το μέγεθος ενός κακοήθους όγκου του προστάτη βρίσκεται σε άμεση αναλογία με το βάρος του ασθενούς και όσο πιο μεγάλος είναι ο όγκος τόσο περισσότερο επιθετικός είναι ο καρκίνος, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η αραίωση των μαλλιών δείκτης υγείας

Οι άντρες που εμφανίζουν απώλεια μαλλιών έως την ηλικία των 30 ετών φαίνεται πως έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στον προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Γονίδια προβλέπουν την επιβίωση

Συνδυασμός τριών γενετικών ανωμαλιών έχει σημαντική επίδραση στο χρόνο που ενδεχομένως θα επιβιώσουν ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος προστάτη: Νέα φαρμακευτική ουσία αποτρέπει την ορχεκτομή

Mια νέα θεραπευτική επιλογή, η δεγαρελίξη για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, αποτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπιση της ορχεκτομής.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη: ιός πιθανός υπεύθυνος για ορισμένα περιστατικά

Ιός που είναι γνωστό πως προκαλεί λευχαιμία και όγκους σε ζώα βρίσκεται σε ορισμένους όγκους του προστάτη και μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί μια αιτία πρόκλησης του καρκίνου στον προστάτη, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Προσοχή στον προστάτη μετά τα 50

Ο καρκίνος του προστάτη είναι σήμερα ο συχνότερος καρκίνος που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

'Έκρηξη' κρουσμάτων καρκίνου προστάτη

Αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου του προστάτη περιμένουν τα επόμενα χρόνια οι επιστήμονες. Αιτία είναι η επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσης, καθώς η καρκίνος του προστάτη συνδέεται άμεση με την ηλικία.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Αυξάνεται η θνησιμότητα στους παχύσαρκους

Ακόμα μια αρνητική επίπτωση των περιττών κιλών στην υγεία είναι ότι, όπως υποδεικνύει νέα έρευνα, οι άντρες με περιττά κιλά που πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη, έχουν διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας σε σχέση με άντρες φυσιολογικού βάρους.