Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Πώς προστατεύουμε τα μάτια μας

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες, στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε, με τα κατάλληλα γυαλιά.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Πολλαπλή σκλήρυνση: Ύποπτες η χαμηλή βιταμίνη D και η μονοπυρήνωση

Οι πιθανότητες εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης μπορεί ενδεχομένως να είναι υψηλότερες σε ανθρώπους που έπασχαν από λοιμώδη μονοπυρήνωση και είχαν εκτεθεί σα χαμηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, υποδεικνύει νέα έρευνα από τη Βρετανία.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Πολύ χαμηλή η ακτινοβολία από τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια

Τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια, αποτελούν εξαιρετικά χαμηλή πηγή έκθεσης σε ραδιενέργεια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Η ηλιακή ακτινοβολία σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η εποχή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με ερευνητές.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Επικίνδυνη για εμφάνιση καρκίνου η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία

Δυο αμερικανικές έρευνες που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’ ανακάλυψαν ότι η ακτινοβολία από την αξονική τομογραφία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο δεκαετίες μετά την έκθεση του ασθενούς σε αυτήν.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009

Μέτρα προστασίας από τον ήλιο λαμβάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων

Kάποιο μέτρο προστασίας από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας παίρνει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Solarium: Στην κορυφή των καρκινογόνων

Ερευνητές κατέταξαν το solarium και άλλες πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου για καρκίνο, θεωρώντας τες το ίδιο θανατηφόρες με το αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Νοσεί η υγεία των παιδιών στη χώρα μας

Υψηλά ποσοστά παραμελημένων προβλημάτων υγείας παρουσιάζουν οι μαθητές της επαρχίας στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι δεν προστατεύονται επαρκώς από την επικίνδυνη ηλικιακή ακτινοβολία.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα

Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές. Tο μαύρισμα και ο καρκίνος του δέρματος αρχίζουν με βλάβη στο DNA, που προκαλείται από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία απομακρύνει τον καρκίνο του μαστού

Ενώ η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο δέρμα, η αυξημένη έκθεση στο φως του ήλιου, ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για προχωρημένο καρκίνο του μαστού κατά 50%.