Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007

Έρευνα: Ο καφές σε συνδυασμό με την άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για την προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα. Ο συνδυασμός άσκησης και νερού με καφεΐνη μείωσε τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα ποντικών που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007

Προσοχή στα εγκαύματα σε νεαρή ηλικία

Τα παιδιά πρέπει να είναι επαρκώς προστατευμένα, όταν πρόκειται να εκτεθούν στον ήλιο, καθώς η ακτινοβολία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Σε ετήσια βάση, διαγιγκώσκονται 60.000 κακοήθη μελανώματα σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους οποίους οι 16.000 χάνουν τη ζωή τους.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Ηλιος: Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των ματιών σας

Σοβαρούς κινδύνους διατρέχουν τα μάτια μας από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, καθώς λόγω της τρύπας του όζοντος ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας διαπερνούν την ατμόσφαιρα και έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα.