Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Οι ακτινογραφίες δεν εντοπίζουν όλα τα κατάγματα

Οι ακτινογραφίες αποτυγχάνουν να εντοπίσουν μέχρι το ένα τρίτο των καταγμάτων ισχίου και λεκάνης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Μέθοδος ταχύτατης επούλωσης καταγμάτων οστών

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ κατάφερε–για πρώτη φορά, παγκοσμίως–να λάβει αιμοπετάλια και βλαστικά κύτταρα από το αίμα και το μυελό των οστών ασθενών που είχαν υποστεί κατάγματα και να τα εισαγάγει ενέσιμα στον οργανισμό τους.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Οστεοπόρωση: Σημαντική η συμμόρφωση στη θεραπεία

Η κακή συμμόρφωση στη θεραπεία της οστεοπόρωσης μπορεί να προκαλέσει αύξηση του κινδύνου για κάταγμα, αύξηση της συχνότητας εισαγωγής στο νοσοκομείο και υψηλότερo κόστoς ιατρικής φροντίδας.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Παράγοντες κινδύνου για κάταγμα ισχίου

Το κάταγμα ισχίου μπορεί να αποτελέσει πολύ σοβαρό τραυματισμό. Άνθρωποι που έχουν υποστεί κάταγμα ισχίου έχουν έως 18% περισσότερες πιθανότητες θανάτου μέσα σε ένα χρόνο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

Αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου μετά από κάταγμα ισχύου

Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν υποστεί κάταγμα στο ισχίο έχουν σχεδόν 25% περισσότερες πιθανότητες θανάτου τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον Καναδά.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Αυξάνονται τα κατάγματα μετά από βαριατρικές επεμβάσεις

Άνθρωποι που υπόκεινται σε βαριατρικές επεμβάσεις, όπως γαστρική παράκαμψη ή δακτύλιο διπλασιάζουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από κάταγμα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Παιδιά με αρθρίτιδα κινδυνεύουν από κατάγματα

Υπάρχει αυξημένη εμφάνιση καταγμάτων σπονδύλων σε παιδιά με αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Άνδρες στα 50: Κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση, παρά από προστάτη!

Ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή απειλή: να υποστεί κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Φάρμακα για τον διαβήτη διπλασιάζουν τον κίνδυνο καταγμάτων

Η μακροχρόνια χρήση ομάδας φαρμάκων για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 διπλασιάζει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να υποστεί κάταγμα, σύμφωνα με έρευνα.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Οστεοπόρωση: Η πρόληψη ξεκινά από μικρή ηλικία

Κάθε χρόνο είναι περισσότερες οι γυναίκες που θα υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα, από αυτές που θα προσβληθούν από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή και καρκίνο του μαστού αθροιστικά.