Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Παιδιά με αρθρίτιδα κινδυνεύουν από κατάγματα

Υπάρχει αυξημένη εμφάνιση καταγμάτων σπονδύλων σε παιδιά με αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Άνδρες στα 50: Κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση, παρά από προστάτη!

Ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή απειλή: να υποστεί κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Φάρμακα για τον διαβήτη διπλασιάζουν τον κίνδυνο καταγμάτων

Η μακροχρόνια χρήση ομάδας φαρμάκων για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 διπλασιάζει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να υποστεί κάταγμα, σύμφωνα με έρευνα.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Οστεοπόρωση: Η πρόληψη ξεκινά από μικρή ηλικία

Κάθε χρόνο είναι περισσότερες οι γυναίκες που θα υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα, από αυτές που θα προσβληθούν από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή και καρκίνο του μαστού αθροιστικά.

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008

Επούλωση των οστών...στο εργαστήριο

Χόνδρους και ουσίες που προάγουν την επούλωση των οστών κατασκευάζουν πλέον οι επιστήμονες στα εργαστήρια, χάρις στη μοριακή βιολογία, για την αντιμετώπιση των βλαβών του χόνδρου και των καταγμάτων.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

Αύξηση 50% των καταγμάτων λόγω παγετού

Κατά 50% αυξήθηκαν τα κατάγματα, λόγω του παγετού. Παγίδα για τους πεζούς αποτελούσε την Τρίτη ο πάγος, καθώς είδαν ήλιο και αποφάσισαν να βγούνε από το σπίτι.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Τα βλαστικά κύτταρα στη μάχη κατά των καταγμάτων

Bρετανοί ερευνητές ελπίζουν να καταφέρουν να θεραπεύουν κατάγματα οστών και βλάβες σε χόνδρους χρησιμοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007

Έρευνα: Ο διαβήτης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα του ισχίου

Άντρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, είτε τύπου Ι είτε ΙI, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα στο ισχίο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Epidemiology’.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007

Η άσκηση προστατεύει και τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας από τα κατάγματα

Τα σοβαρά κατάγματα οστών συμβαίνουν συχνά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ειδικοί συνιστούν ήδη στις γυναίκες να ασκούνται για να αποφεύγουν τα κατάγματα.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007

Η άσκηση προστατεύει τους ηλικιωμένους από τα κατάγματα

Η άσκηση μπορεί να αποτρέψει τις συχνές πτώσεις των ηλικιωμένων και τα επακόλουθα τους, όπως το κάταγμα των οστών ή ακόμα και τον θάνατο. Η άσκηση είναι ευεργετική για την τρίτη ηλικία και την αποτροπή των πτώσεων, κάτι που δε γνωρίζει πολύς κόσμος.