Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Συλλογικό “ναι” στα κατοικίδια

Σε δημοσκόπηση του Ιατρονετ, στο ερώτημα εάν τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων, το 59% απαντούν θετικά τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική υγεία και το 29% πως συμβάλλουν θετικά στην ψυχική υγεία.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνος για τα παιδιά από τα φάρμακα για τα ζώα

Τα φάρμακα για τους ψύλλους και τα χάπια για τα παράσιτα που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι στα αγαπημένα τους κατοικίδια, κρύβουν κίνδυνο δηλητηρίασης για τα μικρά παιδιά στο σπίτι, προειδοποιεί νέα αμερικανική έρευνα.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016

Η αγάπη άνευ όρων των ζώων βοηθά ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας

Ερευνητές του University of Manchester υπέδειξαν ότι τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να θεωρούνται κύρια πηγή θποστήριξης όσον αφορά τον έλεγχο μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα κατοικίδια επηρεάζουν θετικά παιδιά με αυτισμό

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η συνύπαρξη παιδιών με αυτισμό, με κατοικίδια, αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και βελτιώνει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Τα κατοικίδια προστατεύουν την καρδιά

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας εξέδωσε επιστημονική ανακοίνωση, που αναφέρει ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012

'Ερευνα: Οι σκύλοι προστατεύουν τα μωρά από ορισμένες λοιμώξεις

Μωρά που περνούν χρόνο κοντά σε σκύλους, εμφανίζουν λιγότερες μολύνσεις ώτων και αναπνευστικά προβλήματα σε σχέση με όσα ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Τα κατοικίδια βοηθούν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τη συμβίωση με τον ιό HIV

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου βοηθά τις γυναίκες με τον ιό του AIDS, HIV να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους και ενδεχομένως βοηθά όσες πάσχουν από άλλες χρόνιες νόσους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Κρατήστε ασφαλή τα παιδιά όταν παίζουν με τα ζώα

Τα κατοικίδια μπορεί να είναι αγαπητά μέλη μιας οικογένειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατάτε τα παιδιά ασφαλή και υγιή όταν παίζουν με τους μικρούς άτακτους φίλους τους.