Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017, 13:43

Κερδίζει έδαφος η αφαίρεση όγκου μαζί με  ακτινοθεραπεία αντί της μαστεκτομής

Η ογκεκτομή σε συνδυασμό με την ακτινοθεραπεία, δείχνει να έχει ακόμα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα σε σύγκριση με τη μαστεκτομή στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 10:28

Τεχνητή νοημοσύνη στην ακτινοθεραπεία

Τα βαθιά δίκτυα μάθησης μπορούν να αναλύσουν πολύπλοκα σύνολα δεδομένων και να παρέχουν σημαντικές γνώσεις σε τομείς όπως η έγκαιρη διάγνωση και ο σχεδιασμός της θεραπείας.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017, 17:05

Καρκίνος του προστάτη: Ορμονοθεραπεία παρατείνει την ζωή σε υποτροπή του PSA μετά από ακτινοθεραπεία

Διετής θεραπεία με το μη - στεροειδές αντιανδρογόνο βικαλουταμίδη μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας σε άνδρες που παρουσιάζουν υποτροπή του PSA μετά από αφαίρεση προστάτη.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016, 16:04

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015, 13:36

Η αντοχή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνο του προστάτη

Ορισμένα μικροσκοπικά ρυθμιστικά μόρια των κυττάρων μπορεί να κάνουν τους καρκίνους του προστάτη ανθεκτικούς στην ακτινοθεραπεία, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, 15:12

Η ακτινοθεραπεία στον αρχικό καρκίνο μαστού

Η ακτινοβόληση των λεμφαδένων στις γυναίκες που κάνουν εγχείρηση για αρχικού σταδίου καρκίνο μαστού μπορεί να μειώσει τις υποτροπές της νόσου, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, 15:51

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 19:30

Καρκίνος προστάτη: Κίνδυνος το κάπνισμα κατά την ακτινοθεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, επιδεινώνουν την κατάστασή τους αν καπνίζουν, καθώς οι μεταστάσεις συμβαίνουν πιο συχνά σε αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014, 16:11

Μία μόνο ακτινοθεραπεία αρκεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Νέα, μιας δόσης, ακτινοθεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του μαστού έχει προταθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της M. Βρετανίας.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 12:40

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.