Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017

Καρκίνος του προστάτη: Ορμονοθεραπεία παρατείνει την ζωή σε υποτροπή του PSA μετά από ακτινοθεραπεία

Διετής θεραπεία με το μη - στεροειδές αντιανδρογόνο βικαλουταμίδη μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας σε άνδρες που παρουσιάζουν υποτροπή του PSA μετά από αφαίρεση προστάτη.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

Η χειρουργική στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Η αντοχή στην ακτινοθεραπεία του καρκίνο του προστάτη

Ορισμένα μικροσκοπικά ρυθμιστικά μόρια των κυττάρων μπορεί να κάνουν τους καρκίνους του προστάτη ανθεκτικούς στην ακτινοθεραπεία, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Η ακτινοθεραπεία στον αρχικό καρκίνο μαστού

Η ακτινοβόληση των λεμφαδένων στις γυναίκες που κάνουν εγχείρηση για αρχικού σταδίου καρκίνο μαστού μπορεί να μειώσει τις υποτροπές της νόσου, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ακτινοθεραπεία και καρκίνος του προστάτη

Η κλιμάκωση της δόσης που κατέστη δυνατή με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων τρισδιάστατης ακτινοβολίας, έχει βελτιώσει στις ΗΠΑ, τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καρκίνος προστάτη: Κίνδυνος το κάπνισμα κατά την ακτινοθεραπεία

Ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, επιδεινώνουν την κατάστασή τους αν καπνίζουν, καθώς οι μεταστάσεις συμβαίνουν πιο συχνά σε αυτούς σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Μία μόνο ακτινοθεραπεία αρκεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Νέα, μιας δόσης, ακτινοθεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του μαστού έχει προταθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της M. Βρετανίας.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Θεραπεία με μια μόνο δόση ακτινοβολίας στον καρκίνο μαστού

Οι ασθενείς με πρώιμα στάδια της νόσου θα μπορούσαν - υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες - σύντομα να επωφεληθούν από την 'ενδοδεσμική ακτινοβολία', καταργώντας την ανάγκη για μακρόχρονη ακτινοθεραπεία.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Αναίμακτες νίκες στον καρκίνο του προστάτη

Με τον συνδυασμό ακτινοθεραπείας και βραχυθεραπείας, επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά πλήρους ίασης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, εφάμιλλα των πρώιμων σταδίων, αναίμακτα και χωρίς παρενέργειες.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αποτελεσματικότερες θεραπείες της Λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων

Σε αντίθεση με τους άλλους καρκίνους, οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα εμφανίζουν κατά κανόνα μεγάλη ευαισθησία στη χημειοθεραπεία, στην ακτινοθεραπεία, στις στοχευμένες θεραπείες, καθώς και στην ανοσοθεραπεία και για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ίασης.