Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, 18:37

Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία της κυστικής ίνωσης

Νέα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 39ο Ευρωπαϊκό Ιατρικό συνέδριο για την Κυστική Ίνωση που διοργανώθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, 21:17

Φυσιοθεραπεία και άσκηση στην Κυστική Ίνωση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης "Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο'' πραγματοποίησε συνέδριο για την κυστική ίνωση. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομιλητές από τα εξειδικευμένα κέντρα Κ.Ι. της Γερμανίας και του Southampton UK.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, 13:07

Δίκτυο συνεργασίας φυσικοθεραπευτών Ελλάδας με Σερβία και ΠΓΔΜ

Kατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση, εγκαινιάστηκε Δίκτυο συνεργασίας μεταξύ φυσικοθεραπευτών από τη χώρα μας, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, 17:37

Ημερίδα Κυστικής Ίνωσης 2015: Η κάθε ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία

Βρισκόμαστε σε αναμονή έγκρισης καινοτόμων θεραπειών για την κυστική ίνωση, αναφέρθηκε στην Ημερίδα Κυστικής Ίνωσης.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, 16:07

Η Ευρωπαϊκή καταγραφή ασθενών με κυστική ίνωση είναι γεγονός!

Τα κέντρα της Αθήνας που παρακολουθούν ενήλικες ασθενείς και παιδιά με κυστική ίνωση συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή καταγραφή των ασθενών με Κυστική Ίνωση της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Κοινότητας Κυστικής Ίνωσης.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 13:10

Νυχτερινός ημιμαραθώνιος για την κυστική ίνωση

O Σύλλογος συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο προκειμένου να περάσει το μήνυμα του σπάνιου ασθενούς και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το συχνότερο κληρονομικό νόσημα της χώρας μας, την Κυστική Ίνωση.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015, 15:26

Γονιδιακή θεραπεία προσφέρει ελπίδα για την κυστική ίνωση

Γονιδιακή θεραπεία για την κυστική ίνωση, έδειξε όφελος στη λειτουργία των πνευμόνων σε σύγκριση με placebo, σε τυχαιοποιημένη δοκιμή, φάσης ΙΙ.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 17:42

Θεραπευτική αγωγή προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς με κυστική ίνωση

Νέα έρευνα έδειξε ότι συνδυασμός φαρμάκων θα μπορούσε να ξεπεράσει τα γενετικά λάθη που προκαλούν την κυστική ίνωση και μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, 18:18

Κυστική Ίνωση: Πετυχημένος απολογισμός για τη ‘’2η ευκαιρία στη ζωή’’

Ο ετήσιος απολογισμός για τους ασθενείς με κυστική ίνωση, από το Σισμανόγλειο είναι περισσότερο από ικανοποιητικός, αναφέρει ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014, 12:50

To 5ο Συνέδριο Ν.Α Ευρώπης για την κυστική ίνωση πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα

Ασθενείς με κυστική ίνωση και επαγγελματίες υγείας ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο νόσημα από έμπειρους επιστήμονες της επιστημονικής ευρωπαϊκής κοινότητας.