Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010, 13:52

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να αναστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο

Άνθρωποι με μεταβολικό σύνδρομο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να το αναστρέψουν, αν ακολουθούν υγιεινή διατροφή, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009, 19:59

Πώς να αποφύγετε το μεταβολικό σύνδρομο

Το μεταβολικό σύνδρομο εμφανίζεται όταν τα επιπλέον κιλά ή η παχυσαρκία, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες κινδύνου, αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ανθρώπου να εμφανίσει καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008, 16:28

Ξηροί καρποί και μεσογειακή διατροφή απομακρύνουν το μεταβολικό σύνδρομο

Η πρόσθεση ξηρών καρπών στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, φαίνεται να προσδίδει επιπλέον όφελος στην υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα Ισπανών ερευνητών.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 19:37

Στα γονίδια ‘κρύβεται’ το μεταβολικό σύνδρομο

Ο κίνδυνος να εκδηλώσει κάποιος μεταβολικό σύνδρομο, ενδεχομένως μπορεί να βρίσκεται στα γονίδιά του. Το μεταβολικό σύνδρομο-ομάδα παραγόντων που σχετίζονται με την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη- αυξάνει αν κάποιος έχει πέντε συνήθεις ποικιλίες γονιδίων, σύμφωνα με ερευνητές.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008, 18:53

Έρευνα συνδέει το μεταβολικό σύνδρομο με την κατάθλιψη

Το μεταβολικό σύνδρομο, ομάδα παραγόντων κινδύνου για εμφάνιση καρδιακής νόσου και διαβήτη, μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα προδιάθεσης για εμφάνιση κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα Φιλανδών επιστημόνων.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008, 16:55

Το κόκκινο κρέας και τα αναψυκτικά διαίτης οδηγούν σε μεταβολικό σύνδρομο

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν δυο ή περισσότερες μερίδες κόκκινου κρέατος την ημέρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα που οδηγούν σε καρδιοπάθεια και διαβήτη, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008, 16:15

Η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η γιόγκα προκαλεί αίσθημα ευεξίας σε υγιείς ανθρώπους και μπορεί να αναστρέψει τις κλινικές και βιοχημικές αλλαγές που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών από τη Σουηδία και την Ινδία.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007, 18:17

Το καθημερινό περπάτημα ωφελεί σημαντικά την υγεία

Το ζωηρό περπάτημα για 30 λεπτά επί 6 ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετό για να μειώσει τους πόντους γύρω από τη μέση και τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί συχνή κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία και την καθιστική ζωή.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007, 15:28

Η χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου

Αποτελέσματα έρευνας υποδεικνύουν ότι τα χαμηλά επίπεδα αντρικών ορμονών μπορεί να προβλέπουν αύξηση του κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο.

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007, 14:10

Έρευνα: Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου

Οι άνθρωποι που πίνουν ένα ή περισσότερα αναψυκτικά την ημέρα, έχουν περισσότερες από 50% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο αποτελεί προπομπό των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε σχέση με όσους πίνουν λιγότερο από ένα αναψυκτικό την ημέρα, υποδεικνύει νέα έρευνα.