Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 18:44

"Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ"

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 18:17

Νέα αντιμετώπιση κατά της νόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας

Η βεδολιζουμάμπη έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των ειδικών για την αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, 18:25

Έρευνα: Η βιταμίνη D υποσχόμενη στη νόσο του Crohn

Νέα πιλοτική έρευνα έδειξε ότι συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν ενδεχομένως να παίξουν ευνοϊκό ρόλο στη νόσο του Crohn.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 13:19

Νόσος του Crohn και ελκώδης κολίτιδα: ''Μεταμορφώστε το ταμπού….Διώξτε τις σκέψεις''

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, ανακοίνωσε τις δράσεις της καμπάνιας και τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, 16:01

Επιστήμονες εντόπισαν γενετικά στοιχεία για τη νόσο του Crohn

Ευρήματα νέας έρευνας υποδεικνύουν ότι τα γονίδια και το περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου του Crohn.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014, 12:35

Εκστρατεία για καλύτερη ποιότητα φροντίδας των ασθενών με φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

Περισσότερα από 3 εκατ. άτομα στην Ευρώπη επηρεάζονται από Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο του Crohn. Αυτοί και οι οικογένειές τους δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ζουν με τις συνέπειες της ασθένειας καθημερινά και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ΦΝΕ.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, 13:24

Θετικά τα δεδομένα για πιθανή χρήση της λακινιμόδης στη νόσο του Crohn

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της λακινιμόδης έδειξε ότι οι ανοσοτροποποιητικές δράσεις αυτού του από του στόματος παράγοντα, βρίσκουν εφαρμογή σε πολλά αυτοάνοσα νοσήματα και τα δεδομένα τα οποία παρουσιάσθηκαν έδειξαν μια εντυπωσιακή επίδραση στην κλινική ύφεση της νόσου του Crohn, ήδη από την πρώτη εβδομάδα της θεραπείας», όπως δήλωσε ο Δρ Michael Hayden.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 19:30

‘Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!’

Περίπου 66.000 είναι οι Έλληνες ασθενείς με ΙΦΝΕ: To55% δηλώνει ότι τα ΙΦΝΕ έχουν επηρεάσει αρνητικά την καριέρα τους, ενώ το 50% ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι προσωπικές τους σχέσεις.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, 16:36

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον ασθενή με Ιδιοπαθές φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου;

Στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας παρουσιάστηκαν οι απαντήσεις που έδωσαν 1.181 ασθενείς, απ’ όλη την Ελλάδα, στην έρευνα 'Έχεις νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα; Λάβε και εσύ μέρος στην έρευνα!'.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, 17:41

Σημαντικά νέα για την αντιμετώπιση της νόσου του Crohn

Η ινφλιξιμάμπη λαμβάνει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επέκταση της ένδειξης χορήγησής της στην αντιμετώπιση της μέτριας ενεργού νόσου του Crohn.