Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017

Γιατί είναι απαραίτητη η φυσικοθεραπεία στους ασθενείς με Πάρκινσον;

Οι νέες οδηγίες επικαιροποιούν τις αντίστοιχες του 2006 και συνιστούν την παραπομπή των πασχόντων από αρχική νόσο σε φυσικοθεραπευτή.

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017

Πειραματικό φάρμακο βελτιώνει την αγωγή για τη νόσο Πάρκινσον

Σε πειράματα που έκαναν σε ζώα, οι ερευνητές έδειξαν ότι το D-512 ήταν πιο αποτελεσματικό από τη ροπινιρόλη όσον αφορά την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017

Ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον έχουν υψηλότερο κίνδυνο για μελάνωμα

Σύμφωνα με ερευνητές της Mayo Clinic, ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον είχαν περίπου 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ιστορικό μελανώματος σε σχέση με όσους δεν έπασχαν από τη νόσο.

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017

Έρευνα: Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν νόσο του Πάρκινσον

Άνθρωποι που κατανάλωναν τουλάχιστον 3 μερίδες την ημέρα, είχαν 34% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου σε σχέση με ανθρώπους που κατανάλωναν λιγότερες από μια μερίδες την ημέρα.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ιός της γρίπης και νόσος του Πάρκινσον

Ερευνητές υποδεικνύουν ότι συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης προδιαθέτει ποντικούς να εμφανίσουν παθολογία που μοιάζει με αυτή της νόσου Πάρκινσον.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Γονιδιοθεραπεία στον εγκέφαλο για τη νόσο Πάρκινσον

Mε την έγχυση ενός γονιδίου στον εγκέφαλο 10 ασθενών, ερευνητές μείωσαν έως και 35% τις δόσεις της λεβοντόπας που έπαιρναν, καθώς και να αυξήσουν κατά 4 ώρες το 24ωρο τις ώρες δίχως ενοχλητική δυσκινησία.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Έρευνα συνδέει τη νόσο Πάρκινσον με το πνευμονογαστρικό νεύρο

‘Ανθρωποι που υποβλήθηκαν σε στελεχιαία βαγοτομή τουλάχιστον 5 χρόνια πριν, ήταν 40% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν τη νόσο.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Υποσχόμενη μέθοδος για την αντιμετώπιση της νόσου Parkinson

Ειδικοί δήλωσαν ότι η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Biotechnology είναι υποσχόμενη, αν και σε πολύ αρχικό στάδιο.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Μύθοι και αλήθειες για τη Νόσο Πάρκινσον

Oι φίλοι της εταιρείας εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-Κίνηση» καταρρίπτουν τους σημαντικότερους μύθους.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Πάρκινσον: Ωφέλιμη η άσκηση για 2,5 ώρες την εβδομάδα 

Άνθρωποι με τη νόσο θα πρέπει να έχουν τη δύναμη να βρουν το είδος της άσκησης που επιθυμούν- ακόμα και αυτοί με πιο προχωρημένα συμπτώματα.